Ако сте фенове на дроновете и сте се надявали да

...
Ако сте фенове на дроновете и сте се надявали да
Коментари Харесай

Доставките на храна с дронове вече са факт в Шанхай

Ако сте почитатели на дроновете и сте се надявали да пристигна време, в което те да се употребяват за разнообразни типове доставки, то би трябвало да знаете, че чакането ви е към своя край. Особено в случай че живеете в Китай и по тъкмо в региона на Шанхай, където компанията Ele.me, част от Alibaba, към този момент стартира доставки на храна благодарение на безпилотни апарати за индустрилания парк на конгломерата. Към момента доставките не са лични до случайни адреси, само че все пак тази алтернатива пести доста време на жителите на града, като разчита на 17 създадени маршрута, всеки от които има по две закрепени точки за доставка. Въпреки размерите на Шанхай, храната идва в границите на най-вече 20 минути, което постоянно е невероятно при стандартния метод на доставка, който би трябвало да бъде съгласуван с градския трафик, където изненади несъмнено не липсват.

Въпреки автоматизацията, която постоянно е посочена като опасност за пазара на труда, от Ele.me имат вяра, че това софтуерно решение ще бъде от изгода и за самите снабдители. “Хората ще би трябвало да покриват едвам към 15% от маршрутите си , което ще понижи оперативните им разноски. По този метод куриерите биха могли да печелят до пет пъти по-големи приходи в съпоставяне със сега”, считат от компанията.

Прочетете още: Дроновете идват - подготвени ли сме

Тази самодейност едва ли ще пробие законодателните спънки, когато става дума за доставки в гъстонаселени жилищни региони, само че илюстрира на процедура някои от преимуществата, които китайските компании имат при въвеждането на комерсиалните дрони като цяло. Съединени американски щати да вземем за пример сега към момента са на равнище обсъждане на опцията за по-свободни правила, които на практика биха освободили въздушни коридори за безпилотните апарати. В същия миг, акцията на формален Пекин " Произведено в Китай 2025 " към този момент дава грантове, вложения и заеми за подкрепяне на софтуерните нововъведения в региона.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР