Ако сте човек, който вярва, че късметът е въпрос на

...
Ако сте човек, който вярва, че късметът е въпрос на
Коментари Харесай

Късметът съществува или как да го привлечем в живота си

Ако сте човек, който има вяра, че шансът е въпрос на случайност и няма нищо общо със личната ви воля и избор, време е да измененията метода си на мислене. Според английския психолог Ричард Уайзман, който е изучавал явлението „ шанс “ има метод фактически да повлияем на шанса си.

За множеството хора шансът е неочакван, непредвиден и неустановен. Това е нещо, в което имат вяра или не. Но последните изследвания на Уайзман демонстрират, че има особени модели на мислене и държание на хора, които в метода си на живот могат значително да ръководят шанса.

Според неговия проучвателен отчет „ Факторът на шанса “, положителната орис не е някаква магия – това е най-много вашето отношение. Късметлиите са склонни да бъдат по-отворени, усмихнати, до момента в който новобранците живеят в безпокойствие, наподобяват напрегнати и се усещат нещастни.

Всичко това се отразява на решенията, които двете групи вършат, на опциите, от които се възползват, и на шанса, който получават.

Как да привлечете шанса в живота си, вижте в идващите редове.

Увеличете опциите

Всеки познава хора, които непрекъснато се оплакват, че получават по-малко благоприятни условия в живота. Ето за какво те не са сполучливи в работата, не могат да срещнат съвършен сътрудник или да осъществен фантазиите си. Основният проблем обаче е тяхната немарливост и боязън от вдишване на опасности.

Прекаленото концентриране върху това, което имате (или не) в живота си, отвлича вниманието ви от намирането, опитването и основаването на нови неща.

Какво да извършите? Дръжте очите и мозъка си отворени. Не чакайте нещата да се случват. Бъдете стопанин на живота си и не се опасявайте от незнайното.

Слушайте интуицията си

Да се разбираме добре със своето подсъзнание също може да ни направи по-големи късметлии. Късметлиите постоянно слушат сигналите, които им изпраща тялото и мозъка и се научават по какъв начин да ги поясняват вярно.

От друга страна, по този начин наречените каръци са напрегнати, не обръщат внимание на своя интуиция и се опасяват да разчитат на интуицията си.

Какво да извършите? Изчистете мозъка си от всички нормални подозрения и безпокойствие и се старайте да станете положителни другари с вашия интуиция, да вземем за пример като медитирате.

Очаквайте положителния шанс

„ Късметът е да вярваш, че имаш шанс “. Това отношение оказва помощ на множеството хора да останат положителни и оптимистични, без значение от събитията. Може да наподобява като самозаблуда, защото толкоз неприятни неща се случват и е просто невероятно да си постоянно благополучен!

В прочут смисъл, да, правилно е. Но защото не можете да бъдете сигурни, че няма да имате шанс, за какво не си позволите някои положителни упования? Освен това, позитивното ви оказва помощ да се справите с неуспехите и да не се отказвате.

Какво да извършите? Вместо да губите сила, очаквайки неприятните неща, използвайте я по по-положителен метод.

Превърнете неприятния шанс в добър

Дъждовен ден, а вие сте си не запомнили чадъра вкъщи? Това е идеалният миг да си пуснете сантименталната музика и да се почувствате едно с природата. Има дупка на дрехата? Може би е време да подновите дрешника си или да деянията креативност и да поставите някаква кръпка.

Така мислят щастливите хора. Вярата в шанса не е задоволителна за тях – те просто отхвърлят съществуването на несгоди. Лудост е, нали? Но в тези случаи няма никаква илюзия. Те играят с картата, която им е раздадена и не се оплакват.

Какво да извършите? Не се занимавайте с неприятния шанс. Намерете позитивното на всички места!

И въпреки всичко не можем да направляваме всичко. Много късметлии имат вяра, че шансът не може да бъде притеглен или повлиян, само че въпреки всичко можете да увеличите възможностите си, като повлияете на случайността. Късметлиите споделят, че с цел да покачат вероятностите за шанс, употребяват следните техники:

Променят всекидневието си, поемайки по разнообразни пътища към същото място или ядат в разнообразни заведения за хранене.

Срещат се с хора в разнообразни среди.

Работят по нови и необикновени задания.

Всички тези неща уголемяват границите на елементарния ви живот и дават повече пространство за нови благоприятни условия. Уловете ги в този момент!

По материали от brightside.me
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР