Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са

...
Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са
Коментари Харесай

Манол Пейков: Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет

Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет. Това съобщи в рубриката на Дарик радио " Ако бях кмет " общественикът и издател Манол Пейков, сегашен народен представител от ПП-ДБ, прочут с огромните си благотворителни акции.

По думите на Пейков,който оглави класацията на Дарик радио - Мъж на годината, Пловдив от антични времена е основан да е пешеходен град, още повече, че сега всички огромни градове се стремят към това.

" Абсурдно е управниците на Пловдив да трансформират крайбрежните алеи в булеварди за коли и да вкарат придвижването на МПС в сърцето на града ", разяснява той.

Пейков разкритикува остро презастрояването в града на тепетата, което по думите му се случва поради липса на визия и неспазване от страна на ръководещите Пловдив на разпоредбите и наредбите.

Депутатът от ПП-ДБ даде образец със строителството на нов мол на терена зад Сточна гара, където по думите му е трябвало наложително да се построи по този начин нужният за града голям градски парк.

" Пловдив стартира да наподобява на пустиня, градът от години не дава отговор на европейските критерии за озеленяване - близо 20 кв. м на гражданин. Транспортът е под всякаква рецензия, да не приказваме за милионите, изхарчени за таблата по спирките, които на процедура не работят ", сподели още в ефира на Дарик Манол Пейков.

Той е последовател на концепцията прилежащите общини Марица и Родопи да бъдат интегрирани с Пловдив.

През ноември 2022 година Манол Пейков приканва обществото, посредством обществените мрежи, за събиране на средства за закупуване на бензинови генератори забомбардираните градове в Украйна. Веднага откликват голям брой донори и единствено за 5 дни бе събрана сумата от 250 000 лева До през днешния ден акцията е към момента дейна със събрани над 1 100 000 лева и обезпечени (купени или дарени) близо 450 генератора.

След разрушенията от безпощадното земетресение в Турция и Сирия, за по-малко от 24 часа, още веднъж с акция на Манол Пейков, в помощ на потърпевшите бяха събрани от донори 220 000 лева В околните дни сумата доближава до 1 300 000 лева, а в допълнение конвои от тирове с дарения от първа нужда потеглят всеки ден от Пловдив и Стара Загора към хората оттатък границата.

Последната мублаготворителна акция, която също беше " прегърната " незабавно от българите, бе за закупуване намикробус зачетириногитеспасители, а необходиматасума бесъбрана единствено за пет дни.

Цялото изявление с него чуйте в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР