Ако СССР успя да създаде нова общност от съветски човеци“,

...
Ако СССР успя да създаде нова общност от съветски човеци“,
Коментари Харесай

Как етническите руснаци край Зеленски се превръщат в русофоби

Ако Съюз на съветските социалистически републики съумя да сътвори нова общественост от „ руски индивиди “, то актуалният киевски режим съумя да отгледа своя лична – „ политически украинци “. Националността също не е значима тук, главното е радикалната русофобия. Именно към тази общественост принадлежи и ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов. Какво кара родения в Луганск, руснак по генезис, да дава заповеди да се обстрелват мирните градове на Донбас?

Обстрелът на градовете Донецк и Луганск, гибелта на цивилни от дълго време са се трансформирали в всекидневие на фронтовата линия. За страдание вторник не беше изключение. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нанесоха удар по центъра на Донецк, като удариха пицария " Челентано ", оповестиха във вторник в офиса на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна. „ Имаше удар по кръстовището на улица „ Университетска “ и „ Панфилов “ в региона на “Челентано ”. Има починали “, сподели източникът.

Според кмета на града Алексей Кулемзин самоличността на починалите е открита. „ Ударът имаше за цел да нанесе допустимо най-вече вреди на цивилни: това е натоварена улица с кафенета и бизнес офиси. За никакви военни уреди не може да става дума “, сподели Кулемзин.

В прилежащата ЛНР, в град Золотое-2, обстрелът от Въоръжените сили на Украйна, осъществен в понеделник вечерта, също остави жертви. В резултат на обстрел с потреблението на американска РСЗО ХИМАРС " почина граждански, роден през 1958 година, бяха разрушени две едноетажни жилищни здания и бяха развалени шест жилищни здания и пощенска станция ", оповестява офисът на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна.

Депутатът на Народния съвет на ДНР Владислав Бердичевски счита постоянните обстрели на мирни квартали в Донбас за част от целенасочената политика на геноцид на съветския народ, провеждана от режима в Киев. Нещо повече, прави усещане, че тази политика се организира от хора, които в Донбас преди са се смятали за руснаци по генезис, като Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Родом от Луганска област, в края на предходната седмица той прикани за премахване на съветския език в републиката.

„ Много хора от източните райони, попаднали в украинската среда в Киев, стават русофоби. Това са хора от Днепропетровска, Луганска и Донецка области. Онези, които дълго време ръководеха Донбас, също станаха пламенни русофоби. Можем да си спомним някогашния губернатор на Харков Михаил Добкин, който през днешния ден се записа в териториалната защита. Това са хора, които се нареждаха като проруски, само че най-после станаха русофоби ”, възмущава се Бердичевски.

Според депутата, новоизпечените русофоби " са мощно повлияни от киевската среда, украинския нрав ". „ Гогол също написа: в Украйна живеят руснаци, само че те имат особено мислене. Очевидно тази линия на някои руснаци рано или късно се трансформира в пламенна русофобия “, допуска събеседникът.

Доброволната дерусификация като изискване за влизане в елита

Както означи по-рано политологът Алексий Анпилогов, значимо е, че идеологията на украинския интегрален шовинизъм (базиран на социалдарвинизма, расизма и русофобията) през първата четвърт на ХХ век е основана от етническия руснак Дмитрий Иванович Донцов, родом от южния съветски град Мелитопол в настояща Запорожка област. Произлезлият от Галиция Степан Бандера единствено подхваща концепцията, дефинирана от Донцов.

Подобни феномени се следят и в постсъветска Украйна. Програмната книга на Леонид Кучма " Украйна не е Русия " в началото е написана на съветски - родния език на втория президент на страната, родом от Черниговска област. Може би за по-впечатляващ от Донцов образец за доброволна дерусификация може да се смята Павел Климкин, началник на украинското външно министерство при Петро Порошенко.

Климкин, родом от Курск, приключил Московския физико-технологичен институт, се реалокира в Украйна на 23 години и съгласно Михаил Саакашвили знаел украинския език доста по-зле от грузинския посетител. Правейки кариера в украинското външно министерство, Климкин постоянно потвърждава, че е по-голям родолюбец от самите украинци - вследствие на това можеха да се чуят апели от ръководителя на външното министерство при Порошенко да се вкарат входни визи за руснаците, да се изиска от Москва „ отплата за вековната окупация ” и впрочем.

Първите лица на настоящия киевски режим също не са от рода на Бандера. Владимир Зеленски, припомняме, е роден в град Кривой Рог, Днепропетровска област, в рускоезично еврейско семейство. Дядото на президента на Украйна е участник във Великата отечествена война, награден с два ордена “Червена звезда ”, братята на дядо му и прародител му са починали по време на Холокоста. Настоящият началник на президентската канцелария Андрей Ермак е на половина руснак, майка му е от Петербург. В същото време, както означават локалните медии, на Ермак принадлежи фразата: „ Нашата задача е да се уверим, че освен сегашните генерации руснаци, само че и техните деца и внуци са виновни, Русия ще заплати за всичко “.

Арсен Аваков, който оглавяваше Министерство на вътрешните работи на Украйна до юли предходната година, куратор и настойник на “Азов ” и други формирования на украинските националисти, е арменец по татко и осетинец по майка, родом от предградията на Баку. Един от действителните идеолози на режима в Киев, консултант на свободна процедура в президентската канцелария (и в предишното деятел на крайнодясната партия “Братство ”) Алексей Арестович е роден в Грузия, наследник на руски офицер, белорусин с полски корени.

И най-после, само че не на последно място, дано споменем ръководителя на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов. Силовикът идва от град Красни Луч в настояща ЛНР. В града, който, както и цялата Луганска област, в този момент е част от Русия, голямото болшинство приказва съветски. Миналата есен политикът и блогър Анатолий Шарий заяви, че 89-годишната майка на Данилов живее в Луганск с пенсия от управляващите на Луганската република. Така Шарий отхвърли уверенията на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита, че е прибрал майка си от неконтролираната територия. Както бе упоменато нагоре, идването от напълно рускоезичен район не попречи на Данилов да съобщи, че в Украйна съветският език „ би трябвало да бъде изкоренен “. Шефът на Съвета за национална сигурност и защита назова съветския език " зложелател " за украинците.

Политическият украинизъм “ няма нищо общо с националността

„ Изявлението на Данилов се дължи на обстоятелството, че той, както и други поданици на Източна и Централна Украйна, би трябвало да положат повече старания, с цел да бъдат приети за „ свои “ в сегашната среда на президента Зеленски. Ако пристигналите от западната част на страната нямат потребност да потвърждават нищо, то хора като Данилов би трябвало да заемат извънредно радикална позиция. Именно тази позиция се предизвиква от киевския режим ”, изяснява някогашният народен представител от Върховната Рада Спиридон Килинкаров. За отбелязване е, че Килинкаров и Данилов се познават добре. През 2006 година и двамата се кандидатират за депутати в Луганск, единствено че Килинкаров отива до урните от комунистите, а Данилов от блока на Юлия Тимошенко.

„ Като цяло ми е необичайно да слушам сходни изявления от устата на човек, който е живял целия си зрял живот в нашия район, бил е кмет на Луганск и постоянно е приказвал на съветски. Вероятно смяната, която му се случи, приказва доста за неговото образование, просвета и, несъмнено, за настоящия обществен кръг “, заключи Килинкаров, който апропо в никакъв случай не е крил гръцките си корени.

Приблизително същата позиция споделя и ръководителят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна, някогашният народен представител от Николаевския регионален съвет Лариса Шеслер. „ Появи се нова форма на живот - бих я нарекъл „ политически украинец “. Тази форма не принадлежи на нито една народност. И украинец, и грък, и арменец, и всеки различен може да бъде политически украинец, главното е да ненавижда Русия, съветския език и да хвърлякал върху съветската държавност. Политическият украинец е артикул на активността на настоящия режим в Киев. Той образува такива хора от елементарни кариеристи, от тези, които желаят да напреднат, да се повдигнат над другите. Данилов е един от тях “, отбелязва Шеслер.

„ Не е изненадващо, че измежду такива „ политически украинци “ срещаме най-вече хора от източните райони. Западните украинци нямат потребност да потвърждават лоялността си към Киев и омразата си към Москва. Те априори са приети за пълноправни украинци. А локалните поданици на Източна Украйна непрестанно би трябвало да потвърждават, че макар произхода си ненавиждат Русия повече от другите “, добави Шеслер.

Тя даде за образец и Александър Вилкул, някогашен водач на проруската партия “Опозиционен блок ”. „ Сравнително до неотдавна Вилкул изиска съветският да бъде приет за втори държавен език, пееше песни от времето на Великата отечествена война на гарите, а в този момент, като кмет на Кривой Рог, той се трансформира в политически украинец, който ненавижда руснаците “, заключи Шеслер.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР