Ако средните температури на Земята се повишат с 2 градуса

...
Ако средните температури на Земята се повишат с 2 градуса
Коментари Харесай

Хиляди души ще загинат заради екстремните климатични условия

Ако междинните температури на Земята се покачат с 2 градуса Целзий спрямо тези през прединдустриалната ера, това ще докара до суша , продължителни горещини и проливни дъждове .

Екип от учени от Хумболтовия университет в Берлин заключи, че климатичните условия стават все по-екстремни и продължителни, а това ще провокира всеобща крах на хора .

Според изследването им световното стопляне ще увеличи летните температури , а рисковите климатични условия ще станат по-устойчиви.

Дори и продължителността им да се усили напълно малко, ще има съществени последици за здравето на хората. Ще бъдат наранени и питателните артикули, икономическият напредък и биоразнообразието. Прогнозите на климатичните модели свидетелстват за непрекъснато намаляване на лятната атмосферна циркулация, както и в същото време повишаване на температурите . Това ще докара до по-топъл и мокър климат за по-дълго време в избрани региони.

Също по този начин вероятността от рискови климатични условия ще се усили с към 4% , като най-уязвими ще са региони в Северна Америка, Централна Европа и Северна Азия.

Към момента се приготвя ново изследване, чиято цел е да изследва сюжет, обвързван с повишаване на температурите с 3 градуса Целзий спрямо тези от прединдустриалната ера. От първа нужда е парниковите излъчвания да бъдат оптимално лимитирани , тъй като другояче рисковите климатични условия ще бъдат неизбежни .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР