Ако сравняваш настоящите с бившите, това лош навик ли е,

...
Ако сравняваш настоящите с бившите, това лош навик ли е,
Коментари Харесай

Сравняваш ли непрекъснато гаджето си с бившия?

Ако сравняваш актуалните с някогашните, това неприятен табиет ли е, или сигнал, че нещо не ти харесва във връзката ви? Отговора ще научиш от известния психолог и създател на книгата Искам и ще съмМихаил Лабковский.
Когато става дума за любовен „ багаж “, то не приказвам за оставените от някогашния тениски, фотоси, на които сте и двамата, или общия ви абонамент в iTunes. Преди всичко имам поради възприятията и спомените. За да ги преживеят наново, хората след няколко чаши алено вино измъкват от кътчетата на паметта си заветния номер и се обаждат на своя екс. Чак по-късно се оплакват на приятелите си от своята отстъпчивост. Някои пък придвижват остарелия си опит в новата си връзка. И стартират да разсъждават: „ Ама с Павел беше по-различно. Той в никакъв случай не (попълни празното място) “. Защо сравняваш и постоянно ли би трябвало да вярваш на вътрешния си глас? За да оцениш „ багажа “, е добре да започнеш не от първата целувка, среща или тръпка, а от ранна възраст, когато са се формирали основите на либидото ти. Атмосферата в фамилията директно въздейства върху него. Не е толкоз значимо по какъв начин майката е общувала със сина си, а бащата с щерка си. Отношенията сред родителите също въздействат върху това по какъв начин детето след време ще стартира да възприема противоположния пол. След като съзрееш, неумишлено те притеглят тези, които ти припомнят на основания към този момент либидо облик. Например, в случай че бащата агресор е можел само да унижава и мачка, то вероятността момичето настойчиво да търси подобен доминант, който да удря с пестник по масата и да не дава право на избор, е огромна. Сигурен съм, че главното схващане за обич, върху което се основава целият предстоящ опит, не е нищо друго с изключение на прекарването на страстите като дете. За едни това е отдаденост и деликатност, за други – отчуждение и конкуренция, за трети – битка и завист (някои пък назовават това страст).
Сравняваш ли непрестанно гаджето си с някогашния?

Влиянието на „ багажа “
Ясно е, че на доктрина по-голямата част от дамите желаят да имат добър, грижлив, великодушен и мощен сътрудник. Но, уви, причините на разсъдъка не въздействат върху привличането, по тази причина се получава по този начин, че всичките ти връзки протичат съвсем по еднакъв модел – не всеки път сполучлив. Разбира се, че има и щастливки, които са израснали в цялостна естетика. Те не виждат подлеците и негодниците – такива мъже просто не ги възбуждат. С напредването на живота взетият от бащиния дом сюжет се добавя с външни фактори: срещи, влюбвания и раздели. Интересно е, че опитът ти напълно се състои от усеща, а не от дейности и случки. Спомняйки си с носталгия за някогашния, се фокусираш върху това, което си изпитвала с този мъж, а не върху съответните му жестове или дейности. И в случай че този опит е по-наситен от сегашния, започваш да сравняваш и да се съмняваш: „ Това ли е индивидът? “, „ Мога ли да бъда щастлива с него? “. Честно казано, мисля, че „ дневникът на паметта “ работи като знак на възприятията ти към настоящия сътрудник. Обичаш и ти е хубаво с него тук и в този момент, не го сравняваш с никого – нямаш и нужда. А в случай че непрекъснато „ ти светва “, може би просто не сте един за различен? Така си устроена: когато не си влюбена, се намираш в интервал на търсене на обект за обичане. При дълга липса на прочувствено поддържане мнозина стартират да ровят в спомените си. Толкова е елементарно да се върнеш във въображемото си „ положително остаряло време “ и да получиш доза прочувствен допинг. Често остарялата връзка не те оставя след раздялата. Измисляш си вероятни разговори, отстояваш гледната си точка и продължаваш мислено да се караш и да се сдобряваш с някогашния. Обърни внимание, че и мъжете позволяват тази неточност: в случай че на първа среща чуеш за ексгаджето му, то бъди сигурна, че въображаемо той към момента е с нея, а не на вечеря с теб.

Кога ти би трябвало помощ
Задължително се постанова да обърна внимание на случаите, когато интензивният прочувствен опит се трансформира в психотравма. Понякога, колкото и да не ти се има вяра, не всичко се развива по най-хубавия вероятен метод – планирате да живеете дълго и щастливо, само че без никой да чака той умира при трагичен случай. Или мъжът, на който си се доверявала безусловно, постоянно и във всичко, ненадейно те напуща, казвайки само: „ Любовта изчезна “. Тези или сходни случаи са огромна контузия за душeвността. Смята се, че оптималният период за възобновяване след сходен срив е към година. Но в случай че избраното време е минало, а болката не стихва, е целесъобразно да отидеш при психолог. Съветвам те да преодолееш изцяло претърпяната контузия преди да започнеш нова връзка. Така шансът новите връзки да са хармонични, здрави и дълги е по-висок.

В търсене на плюсовете
В реалност „ багажът “ има повече положителни страни, в сравнение с нездравословни и подли. Благодарение на предходните ти срещи и раздели ти съвършено разбираш какви мъже ти подхождат и по какъв начин да живееш в съгласие с тях. Можеш да извадиш изгода даже и от неприятните случаи. Ако нямаш визия какво искаш, то най-вероятно можеш да формулираш какво е недопустимо за теб. Когато го схванеш, ще се появи опция да създадеш нова връзка, протичаща по различен метод. Например обожателят за трети път анулира срещата – светва ти „ алена лампичка “: знаеш, че това те вбесява извънредно и не се чакат промени. И тогава решението е само в твои ръце: да гледаш по какъв начин терзанията ти стават действителност или да се вземеш в ръце и да търсиш мъж, който ще откри време за теб. Струва ти се единствено, че влюбването е това, което другият провокира в теб. И страстите в тази връзка, зависят само от персоналния избор. Не се надявай, че поради теб сътрудникът ще се промени и ще „ преправи “ общоприетия си сюжет. Обръщай внимание на опита и се учи да казваш „ не “ на тези, които не те вършат същински щастлива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР