Ако смятате, че сте загубили доста от социалните си умения,

...
Ако смятате, че сте загубили доста от социалните си умения,
Коментари Харесай

Как да поправим служебните взаимоотношения след социален гаф

Ако смятате, че сте изгубили много от обществените си умения, знайте, че не сте сами. След съвсем две години работа от у дома и доста по-малко обществена интензивност отвън офиса, е евентуално да правим повече неволни пропуски в етикета или пък напряко да сътворим съществени гафове с сътрудниците. Това важи както за тези, които към този момент са привикани по работните си места или към момента извършват длъжностната си характерност от домовете си.
Анализирайки човешките страсти към този момент десетилетия наред, Хедър Воу, доцент по мениджмънт в университета „ Джордж Мейсън ", наскоро разгласява публикацията „ Ами, направих го (отново)! Емоционалното прекарване, персоналните реакции и релационните последствия от обществените пропуски на работното място “ в профилирано списание за поведенческите специфики при работа в екип.
Според Воу, гафовете са комплициран проблем и не би трябвало да се омаловажават. Дори незначителни обществени пропуски като да вземем за пример да забравите да поздравите някого на среща в Zoom или да не помахате на някого, който не разпознавате, тъй като носи маска, могат да имат последици.
„ Дори релативно незначителни гафове могат да се трансфорат в това, което моят сътрудник Кевин Рокман назовава „ закотвени събития “ – решаващи моменти, които трансформират траекторията на връзката за положително или неприятно “, сподели тя. Ако и двете страни са на една и съща вълна и сътворилият гафа знае по какъв начин да работи вярно, с цел да го поправи, първичната несръчност може да докара до по-силна прочувствена връзка.
Така че идващия път, когато сгафите пред сътрудници, не се самобичувайте. Също по този начин, не влошавайте нещата, като действате импулсивно или позволявате на неловкостта да ви завладее. Ето някои от препоръките, които дава Воу, с цел да избегнете неприятни обстановки в службата:Ако извършите гаф, не се срамувайте. „ Тълкуванията, водени от срама, ни карат да имаме вяра, че обстановката е непоправима, тъй като произтича от дефекти в най-дълбокото ни аз “, сподели Воу. „ Така че вместо да протегнем ръка, ние се отдръпваме от сътрудника, който може да сме обидили. Ако възприятието ни на позор е изключително мощно, може да се оттеглим и в по-общ смисъл - напряко да подадем молба за овакантяване. "
Запитайте се дали гафът, който сте сторили, е допустимо да е засегнал някого, или единствено е наранил егото ви. Това е значимо, тъй като реакциите, учредени на егото или разстройването, могат да доведат до обезщетително излагане. Ако хората към вас не осъзнават, че се пробвате да възстановите репутацията си поради осъществената неточност, могат да бъдат отблъснати от вашето държание. „ Това няма да е добре за дълготрайните работни връзки “, споделя Воу. Така че, в случай че извършите смущаваща обществена неточност, най-хубавият ви залог е просто да я пуснете. Хората евентуално ще не помнят за това доста бързо, в случай че въобще са го забелязали.Повечето пропуски са пренебрежимо незначителни и директното „ Извинете! ", казано незабавно, е задоволително положително решение, с цел да се възвърне връзката. Но някои гафове са доста по-деликатни. Представете си, че питате жена по кое време би трябвало да ражда и тя дава отговор, че не е бременна. За благополучие, проучването на Воу допуска, че разширението на прочувствената поддръжка – да вземем за пример като поканите лицето на обяд през обедната отмора или му предложите да го отмените, с цел да изпие чашка кафе - могат да бъдат потребен сурогат на извинението. „ В множеството случаи общителният жест ще бъде оценен. Отношенията сред двамата евентуално ще се развият в позитивна тенденция.Не забравяйте да бъдете общителни към себе си, както и към индивида или хората, наранени от вашия гаф. Толерантността и положителното държание постоянно са добър избор.Това, което наподобява като елементарен обществен гаф за един човек, може да бъде доста сериозен проблем за различен. „ Ключовото нещо, което би трябвало да запомните, е, че гафовете са неволни по природа. Мениджърите би трябвало да могат да разграничават неучтивостта от честните неточности ", прецизира Воу. Когато се съмнявате дали сте в неточност или не, фокусирайте се върху реакциите на евентуално засегнатия.Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР