Ако смятате, че ще премахнете бактериите, като миете тези хранителни

...
Ако смятате, че ще премахнете бактериите, като миете тези хранителни
Коментари Харесай

Храните, които никога не трябва да миете преди готвене

Ако смятате, че ще премахнете бактериите, като миете тези хранителни артикули, несъмнено грешите.

Домашни птици и риба
Храните, които ви карат да се чувствате изтощени
Оказва се, че храната може да бъде освен източник на сила, само че и причина за появяването на възприятие за отмалялост. Диетолози назоваха храните...

Обикновено миете ли пилето си в мивката, преди да го приготвите? Ако е по този начин, може би е време да зарежете този табиет. Не единствено, че не елиминирате никакви бактерии или патогени от храната, само че в действителност може да се усили риска от замърсяване. Чрез миенето на сурово пиле в мивката е евентуално да разпространите бактериите из цялата си кухня, в това число по чисти повърхности като плотове, посредством пръски и капки. Единственият верен и потвърден метод да се отървете от бактериите е да го сготвите, като правилото се отнася и за сурова риба и други меса.

Червено месо

Освен че е толкоз рисково, колкото миенето на пиле, вие в действителност добавяте влага към месото, когато го миете. Добавената влага по време на миене ще сътвори пара, която също ще повлияе на усета.

Предварително измити артикули и салати

Ако е маркирано на опаковката като авансово изпрано или трикратно, просто няма потребност да ги миете още веднъж. Спестете водата и времето си!
Антиоксидантите, които ще покачат имунитета ви през есента
Докато навлизаме все по-дълбоко в есента и времето става все по-студено, ставаме все по-уязвими за сезонните болести. Въпреки че ня...

Гъби

Подобно на месото, гъбите в действителност могат да се трансформират във връзка с усета и консистенцията, в случай че са в контакт с вода прекомерно дълго. Това не ги прави рискови, в случай че повърхностите, в които се почистват или покрай тях, не са нечисти. Повечето готвачи ще ви кажат в никакъв случай да не накисвате или миете гъбите, с цел да ги почистите, а да ги избърсвате с влажна хартиена забрадка защото те всмукват вода като гъба.

Яйца

Въпреки че не е изключително постоянно събитие, някои домакини държат да мият кокошите яйца, преди да ги употребяват. Все отново постоянно би трябвало да варите яйцата, до момента в който жълтъците станат твърди, с цел да предотвратите хранително отравяне от салмонела или други бактерии, които могат да бъдат вътре в черупката.

Паста
Най-добрата витаминна композиция за стоманен имунитет!
В началото на есенния сезон и в очакване на зимата е значимо да помислим за своя имунитет и това по какъв начин да подобрим защитните сили на органи...

Макароните рядко ще ви разболеят, само че има още една причина в никакъв случай да не се изплакват. Много хора плакнат макаронените произведения след приготвянето им, и то със студена вода, което е непростима неточност, от позиция на разпоредбите за готвене. Ако държите да се визиите с допустимо най-хубавото ядене, в никакъв случай не изплаквайте пастата след варене. Изплакването на макароните служи единствено за унищожаване на нишестето от нея, което прави по-трудно по-късно залепването на сосовете по пастата.  Постарайте се да избягвате тези неточности при готвене, които в действителност могат да създадат храната ви освен по-малко вкусна, само че и токсична. Доверете се на професионалните препоръки на майсторите готвачи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР