Ако смятате, че комбинацията от захар или изкуствени подсладители, мехурчета

...
Ако смятате, че комбинацията от захар или изкуствени подсладители, мехурчета
Коментари Харесай

Опасната причина, заради която да избягваме диетичните газирани напитки

Ако смятате, че комбинацията от захар или изкуствени подсладители, мехурчета и овкусители не е най-хубавата за здравето ни, то диетичните разновидности на газираните питиета се оказват още по-опасни, и то за дами, минали през менопауза .

Това демонстрира проучване на Американската сърдечна асоциация, в което взели участие 82 хиляди дами. То е първото в региона, проучващо връзката сред потреблението на питиета с изкуствени подсладители и риска от инфаркт измежду дами сред 50 и 79-годишна възраст .

 газирано Thinkstock

Резултатите демонстрират, че спрямо дамите, които не пият въобще диетични газирани питиета или го вършат един път седмично, при тези, консумиращи по-често, има с 23 % по-висок риск от инсулт, 31% по-голяма възможност от инфаркт и 16% по-висок риск от гибел по други аргументи.

Ръководителят на изследването – доктор Ясмин Мосавар-Рахмани, споделя: „ Много хора, които се пробват да отслабнат или имат наднормено тегло, пият диетични газирани питиета, с цел да понижат приема на калории. Нашето изследване обаче потвърждава, че изкуствено подсладените питиета не са безобидни и високата им консумация е обвързвана с по-висок риск от инсулт и сърдечни болести. “

 газирано Thinkstock

Тъй като проучването е извършено посредством докладване на навиците от самите участници, значимо е да се означи, че не са известни съответните типове питиета, които е добре да бъдат избягвани .

Затова по тематиката са нужни още проучвания, а в случай че в това време ви се допие нещо газирано, по-добре си вземете елементарна сода.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР