Ако сме от онези, които продължават да ходят на работа,

...
Ако сме от онези, които продължават да ходят на работа,
Коментари Харесай

Коронавирусът, автомобилът и как правилно да го почистваме

Ако сме от тези, които не престават да вървят на работа, макар изключителното състояние, сигурно избираме напредването с кола, вместо с градския превоз. В персоналния си автомобил се усещаме предпазени от болестта, само че това възприятие може да бъде много лъжливо.

Колата също е разплодник на вируси и бактерии, изключително в местата, които допираме непрестанно - кормилото, скоростния лост, дръжките и всички копчета. Затова е значимо да знаем по какъв начин да ги чистим и дезинфекцираме вярно, и да вършим разлика сред двете дейности. С първото отстраняваме това, което виждаме, а с второто - това, което не е очевидно с просто око.

Експерти предлагат никога да не използваме белина и водороден пероксид (кислородна вода) за стерилизация на интериора, тъй като можем да повредим повърхностите.

Ако имаме подобаващ препарат за стерилизация, който не съдържа тези субстанции и не е прекомерно нападателен, също може да ни свърши работа. Спирт също може да се употребява, само че деликатно и леко разводнен.

Знаем, че най-хубавото решение против COVID-19 са сапунът и топлата вода. Затова няма нищо неприятно да използваме точно тях и при почистването на автомобила - елементарно, на ниска цена и дейно.

Пълним едно шише с разпръсквач с топла, сапунена вода и деликатно напръскваме целия салон, след което отмиваме с друга забрадка и чиста вода. Следва подсушаване и сме подготвени за път, като сме сигурни, че всичко към нас е чисто, написа Bustle.

Разбира се, това деяние би трябвало да се повтаря след всяко прилагане на автомобила. Другият вид е преди да се качим в него, да си сложим чисти латексови ръкавици и по този метод да спрем разпространяването на вирусите до известна степен. Но те полепват и по всички други повърхности, по тази причина без стерилизация няма по какъв начин да минем. /lifestyle.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР