Ако служебното правителство внесе бюджет, то ще наруши чл. 86

...
Ако служебното правителство внесе бюджет, то ще наруши чл. 86
Коментари Харесай

Каримански: Ако служебното правителство внесе бюджет, ще наруши закона

Ако служебното държавно управление внесе бюджет, то ще наруши член 86 от Закона за обществените финанси, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Любомир Каримански, консултант на служебния финансов министър Росица Велкова и някогашен народен представител от " ИТН ".

" В член 86, алинея 2, т. 3 доста ясно се споделя, че е належащо първостепенните разпоредители да имат програмен бюджет, написан на база политики. По-голямата част от минималната работна заплата се изплаща от обществения бранш. Ако минималната работна заплата се изплаща от другите първостепенни разпоредители, то тогава по какъв начин става по този начин, че министерствата ще организират политики, без служебното държавно управление да знае какво желае Народното събрание? ", попита той.

Според него, в случай че се внесе бюджет, препоръчан от служебното държавно управление, ще стартира раздуване на разходната част.

" ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и останалите партии гледаха на бюджета като една бакалска сметка вътре в Народното събрание, без да се интересуват от структурата и философията на бюджета. Те си мислеха, че ще сложат за селското стопанство, да речем 300 млн., а за туризма – 250 млн. Бюджетът не е толкоз просто нещо и няма потребност да се упражняват всевъзможни депутати в Народното събрание ", сподели още Каримански.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР