Ако случайно не сте забелязали покрай остроумията за Васил Божков,

...
Ако случайно не сте забелязали покрай остроумията за Васил Божков,
Коментари Харесай

Грижата за децата – между 12 часа и 1 година

Ако инцидентно не сте забелязали около остроумията за Васил Божков, страната, когато изиска, почва да работи на бързи обороти. Толкова бързи, че новият закон за хазарта мина на второ четене за 12-тина часа!
Един от прокламираните плюсове за това – от Валери Симеонов, беше по какъв начин ще се грижим децата да не стават хазартно подвластни. В последна сметка за 12 часа депутатите се отхвърлиха от тази работа с нападателната реклама – по предложение на съратника на Симеонов Йордан Апостолов. Не се чу Симеонов да го е изключил поради предлагането – значи е склонен.
Пиша тези редове, тъй като в това време към този момент 11 месеца не е признат различен закон – този, съгласно който учебните рейсове наложително би трябвало да са снабдени с колани и те да се поставят също толкоз наложително. Миналата седмица, отново при Своге за малко да стане огромна пакост – рейс с 20 души, половината от които тръгнали за учебно заведение деца, за малко да се преобърне през мантинелата. Заради това се сетих за самодейността с коланите – не че следователно доста ще оказват помощ, само че в други случаи – сигурно.
Още в края на март предходната година имаше предложение в тази тенденция – освен това не просто за колани, а за наложителни специфични седалки за по-малки деца. Това в България е като да искаш чист въздух, постоянно да тече вода от чешмата – мъчно изпълними работи. Сега се оказа, че на първо четене към този момент е признато в учебните рейсове най-малко да се поставят задължитено колани – надлежно и да има такива. Остава второто четене...
Та по този начин – 1 година да се накумим с мярка за по-голяма сигурност за децата на пътя, 12 часа с цел да „ оправим “
хазарта. Парите от хазарта де, не хазартните зависимости. Понякога в действителност на човек му се желае да гледа повечко анимационни филмчета, а не вести – в България горе-долу непрекъснато!
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР