Ако сложните обстоятелства около пътуването в последната година са ви

...
Ако сложните обстоятелства около пътуването в последната година са ви
Коментари Харесай

Пътешествайте на кино от 1 август

Ако комплицираните условия към пътуването в последната година са ви оставили без почивка, не се отчайвайте - от 1 август в столицата се отваря опция да попътешествате... на кино. " Кино за пътешественици " ще отведе зрителите до обичани и малко познати кътчета на планетата, като начална точка за всички направления са добре климатизираните салони на „ Културен център G8 ” и „ Евро синема ”. Някои от прожекциите ще бъдат предшествани от разкази на български пътешественици, обходили " онлайн " съответните дестинации. Фестивалът включва 17 кино пътешествия в границите на 15 дни. 

В първата вечер зрителите ще видят „ Сами из Азия ”, представящ пътуването на Илайджа Пост и възрастния му чичо от непознатите кътчета на Китай, през Лаос и Тайланд, до храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа. Преди прожекцията на кино лентата Мариана Панайотова ще показа за своето престояване в Източен Китай и град Нандзин.

На 4 август премиерно ще бъде показан „ От Кейптаун до Кайро с трен ” на южноафриканеца Ник Шоу, който подхваща предизвикването да прекоси Африка с наземен превоз, главно влакове. Пътешествието му минава през ЮАР, Мозамбик, Зимбабве, Замбия, Танзания, Кения, Етиопия, Судан и Египет. Преди прожекцията феновете ще се срещнат с Георги Златев, който дружно с Маргарита и Цветин Шущаркови пътува от Египет през Судан до Етиопия. 

На 10 август Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще опишат за напълно скорошното си пътешестване из Приднестровската молдовска република, а по-късно феновете ще видят кино лентата „ Крепост ”, представящ от близко Приднестровието. 30 години след краха на Съюз на съветските социалистически републики, в Европа към момента има място, където гордо се извисява бронзовата скулптура на Ленин, всички си спомнят с носталгия за положителните остарели времена на Съюз на съветските социалистически републики и към момента старата забрана да се вършат фотоси по жп гарите е в действие.

На 13 август извънредно ще бъде показан „ Спомени от Изтока ” - историята на странник от ледена Финландия, посветил живота си на монголските митове и японската лирика. Ден преди началото на събитието - на 31 юли, в кино " G8 "  ще се състои и вечер, отдадена на Япония, по време на която Здравко и Ангел ще опишат за своите завършения в Страната на изгряващото слънце, а извънредно ще бъде показан филмът „ Глътка чай ”.

" Крилете на Киргизстан ", " Между стената и света " от Палестина, " Изкуство на скара " (САЩ), " На път през Сахара ", " Камино де Сантяго ", " Исландия едновременно ",  " Моят север е на юг " (Чили, Колумбия, Боливия, Куба, Еквадор, Перу, Венецуела), " Открий още веднъж Индия ", " Забележителният Исфахан ", " С тук-тук из Етиопия "... са част от останалите завладяващи киномаршрути.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР