Ако следваме първоначалните прогнози на Илон Мъск за изпращането на

...
Ако следваме първоначалните прогнози на Илон Мъск за изпращането на
Коментари Харесай

Мъск смени прогнозата си кога ще има хора на Марс

Ако следваме първичните прогнози на Илон Мъск за изпращането на хора до Марс, то те към този момент трябваше да са там. Милиардерът, който е прочут с прекомерно амбициозните периоди, които слага, още веднъж смени прогнозата си за своето мечтано колонизиране на Червената планета, оповестява GizChina.

В обществената мрежа Х той показа новия си проект, който е с малко по-реалистични периоди. Според Мъск в границите на идващите 5 години на Марс ще бъде изпратен първият галактически уред на SpaceX. Той ще бъде без човешки екипаж, само че ще сложи основата на поредност задачи, които да приготвят терена и за хората.

А първият екипаж би трябвало да бъде изпратен най-късно до 2034 година, т.е. до 10 години. След това Мъск чака относително бързо развиване на нещата. Той планува, че до 20 години може да бъде построен и цялостен град, само че е убеден, че подобен ще има не по-късно от 2054 година

Как се строи град на отдалечена планета за по-малко от 20 години? Мъск не споделя детайлите си. Той обаче не отстъпва от концепцията си, че колонизирането на Марс е наложително, с цел да може да се подсигурява оцеляване на човечеството и превръщането му в мултипланетарна цивилизация.

Това е най-малко третата смяна на периодите за изпращането на хора на Марс. През 2016 година Мъск съобщи, че това ще се случи до 2022 година Малко по-късно беше упомената 2024 година за по-реалистична дата. А през 2020 година, отсрочи за 2026 година

И все пак Starship - корабът, който би трябвало да транспортира хора и съоръжение до Марс и из Слънчевата система, към момента освен, че не е подготвен, само че не е и направил сполучлив полет в космоса. Разработката върви по-бавно, в сравнение с Мъск би желал, само че това в действителност е обикновено, имайки поради мащаба и сложността на плана.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР