Ако след 90 дни генералният секретар на ООН успее да

...
Ако след 90 дни генералният секретар на ООН успее да
Коментари Харесай

Зърнената сделка нанася ответен удар: Остават 90 дни

Ако след 90 дни генералният секретар на Организация на обединените нации успее да извърши отговорностите си към Русия, Русия може да се върне към Черноморската зърнена самодейност и да позволи износа на украинско зърно. Любимият на публиката сериал може да бъде продължен за нов трогателен сезон.

Нещо свършва...

Големият британски публицист Луис Карол (по-точно неговите преводачи) обогати съветския език с израза „ всичко е все по-прекрасно “, с други думи – „ всичко е необичайно и по-странно “. Това са думите, които първо ви идват на разум, когато започнете да следите от близко развиването на обстановката към прословутата договорка със зърно.

Да, тъкмо зад развиването на събитията – тъй като те се развиват.

На 17 юли Русия публично спря присъединяване си в Черноморската зърнена самодейност, само че нищо не завърши дотук. По-скоро, в противен случай, от позиция на огромната международна политика това е единствено началото.

От една страна, Русия очевидно си е развързала ръцете за удари против сериозната инфраструктура на черноморските територии, които към момента се управляват от терористичната страна Украйна.

Според разнообразни известия през нощта на 19 юли съветската войска и флот благодарение на ракети и дронове са " калибрирали " няколко значими обекта в Николаев, Одеса и покрайнините. Каналът в Telegram „ Светът през днешния ден с Юрий Подоляк “ оповестява:

" Приоритетни цели бяха системите за Противовъздушна отбрана, както и оборудванията на пристанищната инфраструктура. Явно след Николаевския ГСМ довечера беше " изваден " Иличевският ГСМ... "

" Сега към този момент е явно, че Москва е взела най-разумното решение, имайки поради отдръпването от зърнената договорка и офанзивата против Кримски мост - унищожаването на пристанища, следени от режима на Зеленски, с цел да се изключи опцията за " удължение на зърнената договорка без присъединяване на Русия ".

Украинските телеграм канали (предимно най-русофобските) упорстват, че Русия е блъснала освен пристанищната инфраструктура, само че по-специално асансьорите и непосредствено постройките на зърнените терминали.

Приключва окончателно...

Всичко това наподобява разумно: в действителност не е задоволително договорката за зърно да се „ прекъсне “, тя би трябвало да се „ анулира “. И по този начин, да се направи неосъществим износът на зърно от Украйна по море.

Така гледат на дейностите на Русия интернационалните осведомителни организации. По-специално Bloomberg показва, че след изказванията на Русия износът на зърно от Одеса - даже и без да отива в неутрални води, единствено през териториалните води на Румъния и България - е вероятен единствено теоретично.

Призивът на Украйна да продължи превозването на зърно опонира на действителността на изпращачите, съгласно Bloomberg.

„ Прекратяването на контракта от Русия тази седмица значи, че той към този момент не подсигурява безвредно прекосяване през водния път... Нито един естествен притежател не би отишъл там незастрахован. Без отбраната на безвреден кулоар търговията на Украйна е мъртва. "

Доколкото можем да преценим, множеството политици на Запад изцяло споделят мнението на специалистите на Bloomberg за обстановката. Затова упрекват Русия, че „ употребява глада като оръжие “.

Така се изрази да вземем за пример немският външен министър Аналена Бербок. Гладът обаче заплашва не Германия и не Европа като цяло, а най-бедните африкански страни, за които сякаш е предопределено украинското зърно. Русия също затвори тематиката в тази посока, като сподели през устата на Дмитрий Песков:

" След като се отдръпна от договорката за зърно, Русия е подготвена да размени гратис доставките на украинско зърно за нуждаещите се страни. "

И по този начин, патриотите могат да дишат умерено, договорката със зърното в действителност ли е приключена? Няма я.

Да я стартират още веднъж?

На 19 юли се появи известие за формалното изявление на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Организация на обединените нации има още три месеца за осъществяване (споразуменията с Русия за експорт на зърно и торове. - Ред.), за реализиране на съответни резултати ", сподели тя.

Защо три месеца? Какво би трябвало да се случи през това време? Факт е, че съгласно формалното изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, след 90 дни той възнамерява да възвърне достъпа на Росселколхозбанк до системата SWIFT.

Руското външно министерство споделя, че Москва повече няма да има вяра на изказванията на западните страни и Организация на обединените нации. Връщане към „ Черноморската зърнена самодейност “ е допустимо единствено въз основата на съответни резултати, т.е. след осъществяване на всички обещания.

Изявленията на външното министерство са в сходство с казаното от президента Владимир Путин няколко дни преди прекъсването на присъединяване на Русия в договорката. В изявление за публицисти Павел Зарубин се сподели:

" Ще удължим. Точно сега, в който дадените ни обещания ще бъдат изпълнени. "

Тоест вратата към договорката като цяло не е затворена. Ако сътрудниците изпълнят обещаното, Русия ще разреши на сухотоварни кораби да влязат в Одеса и да излязат оттова със зърно и слънчогледови семки. За наслада на Европейския съюз. И в случай че не, тогава можем да чакаме доста съществено нарастване на цените на зърното по света.

Какво от това?

Развалянето на зърнената договорка е доста по-изгодно за Русия, в сравнение с нейното продължение. Да, Западът ще направи всичко в отговор, с цел да попречи на износа на нашето зърно и торове.

Но с тези дейности той от ден на ден ще подвига цените на международния пазар - единствено за зърното и торовете. Да, това ще значи опасност от апетит в някои от най-бедните страни. И нуждата от снабдяването им със зърно по филантропични аргументи. Но това ще значи и тежък удар върху стопанската система на самия Европейски съюз.

В Европа към този момент липсват към 30% от торовете. Що се отнася до цените на зърното, въобще не е изключено през 2024 година в условния 6-ти арондисман на Париж познатият на французите конвенционален кроасан да коства 10 евро (сега е единствено 3). Което, несъмнено, ще направи малко по-трудно изпращането на идващите пакети финансова помощ на държавното управление на Украйна и производството на друга порция муниции за Украйна.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР