Ако скоро ще навършите 40 или пък вече сте на

...
Ако скоро ще навършите 40 или пък вече сте на
Коментари Харесай

Ето какво да очаквате от секса, след като навършите 40

Ако скоро ще навършите 40 или пък към този момент сте на тази възраст, евентуално първоначално сте се чувствали леко уплашени.
Много дами, чиято възраст стартира с цифрата „ 4 “, считат, че това е началото на един не толкоз занимателен интервал от живота им. Но в действителност може би бариерата е по-скоро чисто психическа.
Дали имате действителни аргументи да се тревожите, че нищо няма да е както преди? Ами сексът? В идващите редове ще ви споделим какво да очаквате от плътските удоволствия, откакто навършите 40. И по този начин:

Ще стигате по-лесно до оргазъм
Според редица изказвания, по-зрелите дами губят способността си да изпитват оргазъм, само че съгласно доста специалисти това е по-скоро мит. Дамите след 40-годишна възраст в действителност могат да изпитат доста повече наслаждение от секса. Това се дължи на обстоятелството, че доста дами доближават по-лесно и по-бързо до висшия миг, защото те имат повече самочувствие, опит и изпитват по-голям комфорт от личното си тяло. Дамите след 40 знаят от какво имат потребност и по какъв начин да го получат.

Ще се наслаждавате на други форми на фамилиарност
Със сигурност възрастта след 40 ще ви покаже, че сексът и физическата непосредственост са страхотни преживявания, само че вие евентуално ще бъдете по-склонни да откривате и други пътища към удоволствието. Ще се научите да се фокусирате върху насладата, която изпитвате от самата връзка с колегата. Прекаленото концентриране единствено върху самия физически акт може да ви накара да се чувствате разочаровани и неудовлетворени. Освен това, евентуално ще имате повече време и няма да ви се наложи да „ препускате “ към оргазма.

Ще би трябвало да употребявате лубрикант
Със сигурност потреблението на лубрикант ще усъвършенства половото ви преживяване на всяка възраст, само че след 40 ще ви се наложи да го употребявате по-често. Дамите могат да изпитват вагинална сухота, неточен менструален цикъл, съмнения в равнищата на естроген – всички тези признаци могат да са свързани с стадия на пременопауза или перименопауза. За да противодействате на резултатите на тези физиологични промени, можете да употребявате лубриканти или естествени масла.

Ако се пробвате да забременеете, знайте, че това може да не стане незабавно
Количеството и качеството на яйцеклетките на дамата понижава с възрастта и това може да направи зачеването след 40 по-трудно. Ако желаете да създадете семейство или пък да го разширите, говорете намерено с вашия сътрудник. Бъдете подготвени да разберете, че на моменти сексът може да ви се стори като леко монотонно прекарване. Нека това не ви обезкуражава. Това, че сексът не е като на 20, не значи, че с вашия сътрудник не се обичате или почитате. Просто сега имате други цели, които да извършите.

Ще ви се наложи да избягате от рутината
За разлика от интервала, когато сте били на 20 години, когато времето ви е било безценен запас, в този момент това не е по този начин. Ако с колегата ви сте били дружно от повече време, евентуално сте стигнали до стадий, в който и двамата се чувствате удобно, както един с различен, по този начин и сами в личната си кожа. Но това не би трябвало да ви стопира да пробвате нови неща, с цел да разнообразите половия си живот. Опитайте се да се забавлявате повече и да пробвате нови пози.

Поддържайте се във форма
Редовните физически извършения усъвършенстват кръвообращението както в цялото тяло, по този начин и в региона на гениталиите. Ето за какво, в случай че вие и вашият сътрудник сте на възраст 40+ години, можете да се поинтересувате и да се опитате да изпълнявате извършения, които са особено предопределени за увеличение на притока на кръв, по-добра ерекция и лубрикация в региона на гениталиите. Такива са да вземем за пример кегел упражненията.

Ще би трябвало да спрете тютюнопушенето
Пушенето е една от най-честите аргументи за появяването и развиването на доста съществени болести и даже еректилна дисфункция. Ето за какво, в случай че към момента пушите, откакто навършите 40, пробвайте се да се отървете от този нездравословен табиет. Това ще добави освен години към живота ви, само че и повече наслаждение и развлечение в интимната сфера. Според изследване, оповестено в Scientific Electronic Library Online, еректилната дисфункция е правопропорционална на степента на излагане на тютюнопушене. И в този смисъл отказването от него усъвършенства половата функционалност във всички възрастови групи сред 30 и 60 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР