Ако скандалът с любимия ви разтриса до дъно и след

...
Ако скандалът с любимия ви разтриса до дъно и след
Коментари Харесай

Скандалжии сте? Спокойно обвинете родителите си

Ако абсурдът с обичания ви разтриса докрай и след кавгата не можете да се успокоите часове наред, да знаете, че той не е отговорен. Виновни са мама и тате. Както постоянно.

Ако сте се разбирали с тях като дребни, значи умеете да преминавате през разногласията дипломатично. Но детството в семейство, където атмосферата е като сред куче и котка, разклаща душeвността и даже най-малкият спор в зрелост може да ви хвърли зад борда на нервната рецесия.

Психолози от университета в Минесота наблюдавали живота на деца, родени в средата на 70-те години, до днешни дни. Те разкрили, че в случай че родителят или даже бавачката оказват помощ на дребното дете да контролира негативните си страсти, то израства с развита дарба единствено да се оправя с тях, написа Daily Mail.

Дори тези от нас, които не са имали щастието да живеят в хармонично семейство обаче могат да възпитат у себе си това качество, в случай че случат на прочувствено постоянен и зрял сътрудник. Той служи като буфер сред прочувствената неустойчивост на приятеля или приятелката си и конфликтните обстановки от всекидневието. В една по-продължителна връзка такова въздействие може да има резултата на същинска терапия.

Според друго изследване обаче е по-лесно да оставите търканията зад тила си, в случай че сте... жена. Това евентуално ще изненада не един брачен партньор, имал нещастието да не помни годишнина от сватбата, само че дамите простят по-лесно и развиват по-силна емпатия към колегата си, сподели проучването на Баския университет в Испания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР