„Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити

...
„Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити в туризма

„ Ако обстановката продължи повече от 2-3 месеца, ще има банкрути в туризма”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, туризмът сега не действа.

„ Няма на процедура самолетни компании, които да действат в цялостен размер. Затворени са граници и има цели градове под карантина. Няма по какъв начин да се пътува. Трудно е да се създадат разбори. Единствено хотелите работят, само че при доста стеснен потенциал “, акцентира министърът.

„ Благодаря на представителите на туристическия отрасъл, които се борят да запазят своите чиновници, както и на сътрудниците и на премиера, тъй като всички ограничения, които се подхващат в страната, се отнасят и до туризма. Обсъждахме ограниченията и с вицепремиера Дончев и министър Караниколов. Чака се утвърждение от Европейската комисия за благоприятни условия за ваучери, до 25 хиляди евро, за дребните компании. Трябва да има ясни критерии, които предстоят да се изяснят. Надявам се до седмица това да се случи”, сподели още Николина Ангелкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР