Ако ситуацията го предполага и Щаба го предложи, правителството ще

...
Ако ситуацията го предполага и Щаба го предложи, правителството ще
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Държавата не може да влезе във всяка фирма и да плати всеки наем

Ако обстановката го допуска и Щаба го предложи, държавното управление ще вкара по-тежки ограничения. Те са карантиниране на рисковите групи - възрастни хора и хора с хронични болести. Целта е да се лимитират излизанията единствено до аптеки и магазини. Надявам се да не се стига до по-строги ограничения, само че в случай че се наложи - няма да се колебаем. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

" Основният въпрос е какъв брой - какъв брой болни, какъв брой умряли и какъв брой време. Има служби в страната, които не могат да спрат - Спешна помощ, пожарната, полицията и страната. Надяваме се да удряме от горната страна пика и да даваме опция за търсенето на медикаменти и на ваксина ", сподели Дончев.

Той добави, че болничните кревати не са проблем. " Легла и съоръжение има, в една тежка обстановка - няма да ни стига личен състав ", добави вицепремиерът.

Що се отнася до мярката 60/40 той съобщи, че ще се помогне на тези компании, които мислят, че ще се върнат по-късно на пазара. В Германия мярката се ползва в същия размер. Няма безспорна мярка. Опитваме се да стигнем до всяка група. Не желаеме всеобщи банкрути, мислим и за служащия. Възможно е да предложим и други ограничения, добави още Дончев. По думите му те имат данни за минали интервали, само че нямат за бъдещи. " Можем да обогатим мярката, само че страната не може да влезе във всяка компания и да заплати всеки наем ", безапелационен бе той.

На въпрос какъв брой ще са безработните, той съобщи, че хората, които получават компенсации за безработица - са обект на системата за обществено подкрепяне.

Що се отнася до това страната да направи всеобщ скрининг, той съобщи, че такова нещо може да се случи, когато е минал пикът на болестта и няколко дни подред се установи намаляващ брой на и случаите.

" Ако се удължи карантината, то тя ще е по предложение на Щаба, а не политическо решение. Азиатският опит демонстрира, че от маските има изгода. В нова обстановка сме, обикновено е да има спор и разнообразни гледни точки, само че не и във връзка с ограниченията - там нещата са еднопосочни. Имаме няколко поръчки за респитратори, чакаме доставки на маски от висок клас за медицинския личен състав, а останалите неща, които са нужни - можем да ги произведем ", изясни Томислав Дончев.

" Тази рецесия няма да ни направи по-богати, тя ще стигне до всяко кътче на света. Той ще е друг и учените спорят какъв брой тъкмо ще е това. Силно се надявам качеството на демокрациите да не пострада в следствие от тази рецесия ", безапелационен бе Дончев.

По думите му казусът за електронната здравна карта е в това, че се апелира от разнообразни компании и по тази причина тя не може да проработи.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 chirak (преди 7 секунди) Рейтинг: 10168 | Одобрение: 3943 Данъчна страна толкоз може. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР