Ако си спомняте предишните управляващи от ГЕРБ казваха, че са

...
Ако си спомняте предишните управляващи от ГЕРБ казваха, че са
Коментари Харесай

Регионалният министър: Провал е раздаването от ГЕРБ на аансови пари за ”Хемус”

" Ако си спомняте предходните ръководещи от ГЕРБ споделяха, че са платили големи задатъци, с цел да не бъдат по-късно парите анексирани по отношение на инфлацията. Нали не очаквате, че някой ще строи сега по цени от договорите, по които са взели задатъци ", сподели Шишков във връзка парите за лотове 7 и 8 от автомагистралата, които преди дни дефинира като " строителна заблуда ". Информация за отхвърли на строителните компании да работят по предложения, направени преди повишението на цените, даде и някогашният районен министър Гроздан Караджов.

Шишков добави, че в случай че тези пари са били дадени в инфраструктура, която е могла да бъде строена, цялостното ѝ положение е щяло да бъде друго.

На 9 юни тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че " сериозен финансов запас е провиснал на компании, които са бездействали в порочно подписани контракти посредством инхаус възлагане ", и вместо автомагистрала са купили имоти, построили са първокласни къщи или са ги превели в чужбина. Според него става дума за към 1 милиард лв., преведени от АПИ на няколко строителни компании по лотове 7, 8 и 9 на " Хемус ", за които няма позволение за градеж.

 

Преди дни Шишков изясни, че строителството по лот 1, 2 и 3 на автомагистралата е обновено след направени заплащания от служебното държавно управление. Тогава той още веднъж разкритикува партията на Бойко Борисов, защото лот 2 е предоставен финален и изостава, а без него лот 3 е негоден.

По мотив откритото нелегално строителство на лотове 4 и 5, той още веднъж съобщи, че са готови промени в Закона за устройство на територията, с които то да бъде оповестено за търпимо и по този начин да бъдат узаконено, след което за тези лотове да бъде издадено позволение за градеж. Другият вид, по думите на Шишков, е издигнатото да бъде съборено или строителството да не бъде продължено.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР