Ако си сондьор или работиш в производството на тютюневи изделия,

...
Ако си сондьор или работиш в производството на тютюневи изделия,
Коментари Харесай

Кои са най-високоплатените професии в Русия?

Ако си сондьор или работиш в производството на тютюневи произведения, то евентуално в Русия те чакат отлични вероятности.

Русия е страна на ниски заплати, само че пък на висока претовареност. Тук малко на брой печелят добре, само че мнозина имат работа и тази наклонност продължава към този момент няколко десетки години. „ Това е разплатата за избора, който са създали съветските управляващи още през 1990-те години, с цел да избегнат обществен гърмеж “,  директорът на Института за обществен разбора и прогнози на Руската академия за национално стопанство и държавна работа (РАНХиГС) Татяна Малева.

Дори в тази действителност обаче има хора, за чиито избрани умения работодателите са подготвени да заплащат доста добре. Според данни на Федералната статистическа работа (Росстат) през първата половина на 2018 година, точно за тези експерти е най-голямата конкуренция.     
Финансист и осигурител


Виктор Толочко/Sputnik

Преди няколко години глобите мощно разклатиха кариерните благоприятни условия на съветския финансист, а условията към него единствено се усилиха и  по-строги. Само че на тези, които се задържаха, им провървя: през днешния ден тези хора оглавяват класацията на най-високоплатените специалности в страната. Средната им месечна заплата е 149 778 руб. или към 1675 евро.

„ В изискванията на наказания, когато наличието на западните компании в Русия понижава, наемането на руски специалисти [в западни компании] внезапно губи смисъл “,  Феликс Кугел, ръководещ шеф на компанията за набиране на личен състав Unity. Затова пък опитните финансисти започнаха да получават забавни оферти на вътрешния пазар, „ с почтено заплащане, каквото и да се случва с отечествената стопанска система “, показва Кугел.

Разликата сред заплатите на финансист и осигурител се оказва единствено 8 рубли. Още нещо забавно – в областта на финансите и застраховането в Русия  най-големи разлики в заплатите сред новак експерт и началник – 17 пъти!
Нефтени служащи


Вячеслав Прокофиев/ТАСС

Специалистите в добива на недопечен петрол и преправянето му постоянно са били водачи в рейтинга. На хората, които добиват петрол, им заплащат по 142 044 руб. (1590 евро), а на заетите в преправянето му – съвсем толкоз – 141 731 руб. (1580 евро).

Разбира се, заплатата зависи значително от това къде ти се постанова да се работиш. Например заплатата на шахтьор в северната част на страната в доста тежки климатични условия ще бъде по-висока, в сравнение с сътрудника му в Башкирия и Татарстан. Във всички случаи обаче това ще бъде висока заплата. Но има и нещо друго: „ Потенциалът на напредък тук е съвсем привършен “,  анализаторите, акцентирайки, че цените на нефта няма да са трайно по-високи.
Космонавти и водачи


Михаил Фомичев/Sputnik

Почти всяко руско момче е мечтаело да стане космонавт. На съумелите да реализират фантазията си през днешния ден в Русия им се заплаща приблизително 109 307 руб (1220 евро). Трудът на водачите са прави оценка на 108 402 руб. (1210 евро) месечно.

Заплатата на съветските космонавти, както и на сътрудниците им по целия свят, зависи от продължителността на задачата. В Русия трудът на космонавтите в орбита се прави оценка по-високо, в сравнение с когато са на Земята, и тази разлика може да бъде седем пъти. Максималната ставка в Русия, както написа сп. Forbes, надвишава 1,5 млн. рубли. И въпреки всичко това ще бъде няколко пъти по-малко от  на астронавтите в Съединени американски щати да вземем за пример.
Производители на тютюневи произведения и учени


Алексей Даничев/Sputnik

Заетите в областта на произвеждане на тютюневи произведения получават приблизително 102 604 руб. (1150 евро), и това е браншът, където заплатите могат да порастват от месец на месец. Нещо, което не може да се каже за заплатите на научните сътрудници, тъй като те са изключителното нестабилни и при тях от време на време има огромни разлики. 

Например в края на 2017 година учените, според  на същия Росстат, са получавали 49 000 руб. (550 евро), а при започване на 2018 година – към този момент 100 000 руб. (1120 евро). Това се изяснява с обстоятелството, че при започване на 2018 година Федералната организация на научните организации финансира осъществяването на държавното задание. В резултат официално възнагражденията набъбнаха, само че не се знае какъв брой дълго тази специалност ще остане в челните места на ранглиста.
Телекомуникации и IT


AP

Отдавна това е един от най-бързо растящите и високоплатени браншове и в Русия, и в света. Разликите в заплащането в този бранш в Русия не престават да са доста високи – 18 пъти. В същото време това е една от  професии: експерти , че след 10 години Русия ще изпитва недостиг от 2 милиона експерти в тази област. А към този момент за едно свободно място аплайват по-малко от трима, според  на компанията за наемане на личен състав HeadHunter. Особено огромно е търсенето на анализатори на данни, програмисти и механически експерти.

създател: ЕКАТЕРИНА СИНЕЛШЧИКОВА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР