Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове,

...
Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове,
Коментари Харесай

Фейсбук формулира напълно нова единица за време

Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове, секунди и минути помислете още веднъж. Социалната мрежа Facebook формулира изцяло нова единица за време - един флик, който е еднакъв на тъкмо една 705 600 000 част от секундата! Малко по-голям от наносекунда, само че по-малък от микросекундата. 
Флик идва от британското редуциране за траене на един кадър (frame tick), подсказвайки за своя кино генезис, написа в ГитХъб основателят на флика Кристофър Хорват. Ако ви хрумне да попитате за какво на обществената мрежа й би трябвало друга единица за време отговорът се крие в Окулус Рифт и проектите й за насърчаване на виртуалната действителност. В киното, видеоигрите и всички други типове образни и екранно основани среди основателите на наличие би трябвало да мислят в елементи от секундата. В киното всяка секунда се прожектират 24 облика или фрагменти в бърза поредност, която ни дава илюзията за придвижване. Проблемът, изяснява Хорват, е в това, че математиката става комплицирана, когато се опитате да работите с един кадър. При 24 фрагмента в секунда всеки кадър е почти 0.04166666667 секунди дълъг, или 41666666.669 наносекунди. Тук идва на помощ фликът. Той може да показа всеки кадър в едно красиво и цяло число за доста разнообразни скорости на фрагмента. Така да вземем за пример, при 24-те фрагмента в секунда от киното един кадър е тъкмо 29,400,000 флика, много по комфортно, нали? При 60 фрагмента в секунда, който е припознат като доста мечтан темп на фрагменти в наситените с деяние видео игри, всеки кадър е 11 760 000 флика дълъг. Това е "чисто " число, което елементарно може да бъде разграничено или събрано, без да се притеснявате за десетичната запетая.
Facebook са популяризирали документите за основаването на новата единица за време, като тя е с отворен код, което значи, че всеки може да я смъкна и да я интегрира в софтуера, който създава, без да заплаща такси или лицензи. Това навежда на мисълта, че фликът може да стане общоприета единица за врем - в случай че не за часовника на ръката ви то най-малко във образните изкуства.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР