Ако си мислим, че изкуственият интелект в телефона ни е

...
Ако си мислим, че изкуственият интелект в телефона ни е
Коментари Харесай

5 ситуации, в които се радваме, че телефонът ни е с изкуствен интелект

Ако си мислим, че изкуственият разсъдък в телефона ни е непотребна волност, би трябвало да помислим още веднъж. Представяме 5 обстановки, в които изкуственият разсъдък ни дава преимуществата, които са ни нужни най-вече.

1. Стартирали сме доста приложения по едно и също време

Този случай е добре прочут на всички: Фейсбук, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube, Spotify...всички тези приложения са задействани, употребяват доста мощ...Неприятно, само че няма какво да се направи, нали? Напротив - има! Всъщност не използваме всички приложения едновременно, тъй че огромна част от тях могат да бъдат изключени или отсрочени, а ние даже няма да разберем. Ако има метод можем да предвидим тъкмо по кое време, какъв брой и по какъв метод използваме всяко едно от тях. Изкуственият разсъдък, поддържан в процесора екипиран с изчислителен блок, основан на невронна мрежа, ни обезпечава това. Колкото по-дълго използваме телефона, толкоз повече информация събира изкуственият разсъдък и по-точно знае по какъв начин да ръководи фоновите процеси, с цел да спести допустимо най-вече мощ.

2. Включваме и изключваме приложения, превключвайки от една задача към друга

Непрестанно включваме обещано приложение, след това друго, изключваме първото и стартираме трето и по този начин нататък...позната активност. Операционната система на елементарния телефон е мощно „ сюрпризирана " от дейностите ни всякога. Няма си концепция какво ще последва, по тази причина и не може да се приготви, зарежда нови данни всякога, след това ги „ освобождава ", задейства и деактивира датчиците нужни на даденото приложение. По този метод стартирането лишава повече време, употребява се повече сила и батерията се изтощава по-бързо. С изкуствения си разсъдък Mate 10 Pro предсказва какво ще е нашето последващо деяние и ръководи ресурсите доста по-добре, започва приложенията доста по-бързо и икономисва много сила.

3. Когато е мрачно дисплеят свети излишно блестящо

Когато към нас е мрачно, яркостта на екрана може умерено да бъде понижена. Така освен ще редуцираме напрежението върху очите си, само че и употребяваната сила ще се понижи фрапантно. Въпреки че задачата за контролиране на фоновото осветяване може да се ръководи сносно от обичайния логаритъм, ръководен от външен датчик за светлина, е доста по-добре да се употребява изкуствен интелект за тази цел. Благодарение на машинното образование, системата знае освен кое време денем е, само че и какво е времето на открито и затова, какви са най-подходящите условия за осветяване. Дори малко съкращаване на дребни неща като това, способстват за обстоятелството, че Huawei Mate 10 Pro може да издържи съвсем два пъти повече от конкурентните устройства.

4. Търсим както до момента, само че по-бързо и по доста по-ефективен метод

Когато имаме потребност да намерим бързо съответна фотография от интернет, телефонът се приготвя за голям разход на сила. Същевременно, обработването на данни посредством потребление на невронни мрежи е доста дейно: с поддръжката на ко-процесор с невронна мрежа, Kirin 970 е кадърен да реализира до 25 пъти по-висока продуктивност с 50 пъти усъвършенствана успеваемост на батерията, съпоставено с клъстера от 4 ядра Cortex-A73. Изкуственият разсъдък, задвижван от невронна мрежа „ вижда " изображенията като нас, „ възприема " ги като цяло и планува наличието им въз основата на основни характерности, даже и да няма тъкмо съвпадане с базата данни. Снабден с процесора Kirin 970, Mate 10 Pro може да разпознае 2 000 изображения за 2 пъти по-кратко време от най-бързия конкурентен смарт телефон!

Дали тези две задания слагат същото натоварване върху процесора и затова върху батерията? Разбира се, че не. Затова е потребно да знаем какъв брой дълго ще се употребява процесорът и какво ще последва, тъй като тогава ще е допустимо да усъвършенстваме потреблението на всички запаси, да вземем за пример посредством деактивиране на по-бързите ядра на процесорите, които употребяват повече сила или освобождение на ненужни данни, които изискват спомагателна мощ за поддържане. Само в случай че можехме да предсказваме бъдещето!...С изкуствения разсъдък можем - механизмите за машинно образование могат да си вършат изводи от предходните ни действия, адаптирайки се по отношение на нас и пестят доста повече сила с всеки идващ ден.

5. Време е да излезем, а телефонът ни няма батерия

Понякога, макар доста трикове за икономисване на батерия, тя се изтощава. За страдание може да се случи тъкмо преди да излезем, а не бихме го създали без зареден телефон. За благополучие съществува технологията за супер бързо зареждане и посредством нея можем да заредим батерията си до 50% единствено за половин час. Как е допустимо да стане толкоз бързо? Разбира се, благодарение на изкуствен интелект. Изисквайки изключителна точност и непрекъснато наблюдаване, процесът на зареждане би трябвало да бъде изпълнен по метод, който не предизвиква прекалено нагряване на клетките, което може да докара до самозапалване. Способността да се направи оценка и да се плануват измененията е налична с помощта на AI. Затова е допустимо да заредим Mate 10 Pro извънредно бързо с високо напрежение, като в същото време имаме цялостна сигурност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР