Ако си мечтаете за повишение, трябва да направите повече от

...
Ако си мечтаете за повишение, трябва да направите повече от
Коментари Харесай

4 неща, които можете да направите, за да си осигурите повишение

Ако си мечтаете за покачване, би трябвало да извършите повече от това просто да се надявате някой ден да се случи. Трябва да поработите върху себе си и професионалното си позициониране, да демонстрирате уменията си по верния метод. От Forbes поучават да започнете с тези четири неща.

1. Уверете се, че шефът ви вижда. Никой не получава покачване, в случай че се крие най-отзад. Старайте се работата и приносът ви да се виждат от значимите хора. Покажете предпочитание да се заемате с по-тежките задания, предлагайте хрумвания и решения за проблемите в службата.

2. Мислете в дълготраен проект. Планирайте напред. Имайте визия за развиването на компанията. Ако смятате, че в някакви процеси имат потребност от усъвършенстване, съставете проект и го предложете. Постарайте се да повишите освен своята работливост, само че и цялостната на компанията.

3. Работете освен доста, а и мъдро. Няма да стигнете надалеч, в случай че просто работите дълги часове. Разпределяйте фокуса си и времето си стратегически, вместо да се стараете непрекъснато да изглеждате заети. По-добре да извършите три неща съвършено, в сравнение с да извършите 10 неща задоволително.

4. Научете се да делегирате. Най-добрите водачи са и майстори на изкуството на делегирането. Знайте по кое време да поемете дадена задача персонално и по кое време да я дадете на някой различен. Не можете да вършите всичко сами, би трябвало да имате доверие на екипа си. Ако ръководите план, старайте се да възлагате отговорностите по отношение на мощните страни на хората.

И не забравяйте - държите бъдещето си в личните си ръце. Ако в действителност желаете това покачване, ще го получите, стига да бъдете задоволително упорити.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР