Ако ще се търси промяна в правомощията на главния прокурор,

...
Ако ще се търси промяна в правомощията на главния прокурор,
Коментари Харесай

Председателят на ВАС: Наследникът на Сотир Цацаров да бъде от прокуратурата

Ако ще се търси смяна в пълномощията на основния прокурор, фактически, сега във връзка с него мъчно може да се осъществя наказателна отговорност. Следва да бъде осъществена такава смяна, надлежно, различен самостоятелен орган, който да организира тази процедура. Това сподели пред медиите ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков в коментар за това дали би трябвало да се търси смяна в закона за ограничение пълномощията на основния прокурор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Георги Чолаков се срещна с президента Румен Радев по отношение на процедурата за избор на нов основен прокурор. По думите на Чолаков по време на срещата с президента е била разисквана процедурата и визията за този избор. Според него идващият основен прокурор е добре да бъде от прокуратурата, тъй като ще е наясно с проблемите и по-бързо ще може да стартира да работи.

 Главният покурор назова прибързани консултациите при президента Виж още Главният покурор назова прибързани консултациите при президента
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР