Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да

...
Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да
Коментари Харесай

Квантовият интернет е по-близо, отколкото предполагаме



Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то би трябвало да изградите квантови заплитания, тъй че частиците – и надлежно данните – да се свързват на огромни дистанции. Досега нямаше благонадежден метод това да се случи. Но учените от холандския механически университет TU Delft са основали първата връзка „ по поръчка “ – т.е. те могат да провокират квантово усложнение и да го поддържат дълъг интервал от време. В сполучливия опит са взели участие единствено два възела, на разстояние едвам 2 метра. Въпреки това към този момент има действителна опция за основаване на квантов интернет, който ще бъде доста по-сигурен от всичко, което познаваме през днешния ден.

Тласък на откритието дава новият способ за усложнение, създаден от холандските учени. Чрез него частиците се улавят в диамантени чипове 40 пъти в секунда, което е към 1000 пъти по-бързо спрямо преди. Досега употребяваните подходи са били прекомерно мудни, в резултат на което връзката се е разпадала по-бързо, в сравнение с учените са я създавали. Освен това екипът от TU Delft е разкрил метод да защищава заплитанията от звук, което не им разрешава да се разделят толкоз бързо.

Прочетете още: 3D принтери ще печатат медикаменти по поръчка

Има към момента обаче доста работа, преди да се стигне до едно в действителност работещо решение. TU Delft може теоретично да добави трети възел и да сътвори същинска мрежа. И в случай че би трябвало да се реализира действителен квантов интернет, дистанциите би трябвало да се мерят в километри и благи. Учените към този момент са съумели да основат съществени заплитания на разстояние от към километър и половина. Те възнамеряват през 2020 да могат да свържат четири холандски града по този метод.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР