Ако ще правим правителство с ПП-ДБ, то трябва да е

...
Ако ще правим правителство с ПП-ДБ, то трябва да е
Коментари Харесай

Тома Биков: Няма как да подкрепим Василев за финансов министър и Петков да отговаря за службите

Ако ще вършим държавно управление с ПП-ДБ, то би трябвало да е равнопоставено
" Снощи прочетох тези имена (вариантите за министри в кабинет на ПП-ДБ) и помислих, че по-скоро това е някаква нечиста сделка или смешка. Не сме говорили за имена, само че това, което чух от господин Денков (в студиото на Би Ти Ви той беше посетител преди Тома Биков - б.р.) е, че тези имена са обсъждани и рискуваме да върнем преговорния развой в изходно състояние. 

Няма да приемем Кирил Петков да дава отговор за службите и Асен Василев да дава отговор за финансите. Политическа партия е втората политическа мощ, сътрудниците явно не могат да го схванат, имат 64 депутати, а не 130. Ако имаха 130 депутати, щях да им пожелая триумф със съставянето на държавно управление.

Това съобщи в Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Ако ние се откажем от първия мандат и те ни посочат сходно държавно управление, това значи, че ние отиваме на избори. Това е мое персонално мнение, само че не мисля, че може да подкрепим Василев за финансов министър. Ние сега се опитваме да стабилизираме финансите на страната, които бяха дестабилизирани от Асен Василев. Ако е това е смисълът на диалозите, които водим, това значи, че сътрудниците от Политическа партия не са разбрали нашите послания, изясни Биков.

" Нашето обръщение към тях беше - покажете какво желаете да вършиме, през днешния ден ще продължат диалозите по другите браншове. Но ние не може да унижаваме нашите над 650 хиляди гласоподаватели. От ПП-ДБ да си избият от главата, че ние им изискуем нещо. Страната е в тежка финансова обстановка и след 2 месеца може да не могат да се изплатят пенсиите и да има 6 % недостиг ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ са подготвени и на партийно, и на експертно държавно управление, само че то би трябвало да е равнопоставено сред двете първи политически сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР