Ако шофьорите имат хартиена винетка, която ще бъде валидна и

...
Ако шофьорите имат хартиена винетка, която ще бъде валидна и
Коментари Харесай

От 14 Часа Днес Започва Продажбата На Електронни Винетки! Ето Какво Трябва Да Знаем

Ако водачите имат хартиена винетка, която ще бъде годна и след 31 януари 2019 година, те могат я обръщат в електронна. Заявката може да бъде направена от 17 декември, без значение от периода й на годност. За задачата на уеб страницата bgtoll.bg би трябвало да се вкара регистрационният номер на автомобила и срокът на годност на стикера.

Водачите би трябвало да бъдат доста деликатни да не позволен неточност при изписването, тъй като ще се смята, че не е платена винетка. При сбъркани данни корекции може да се вършат единствено в пунктовете на АПИ.

Данните, които би трябвало да се вкарват, са регистрационен номер на автомобила, е-mail адрес, период за годност на мечтаната електронната винетка - годишна, тримесечна, месечна, седмична или уикенд, както и начална дата, от която винетката ще важи. При въвеждането би трябвало да се внимава да не позволяват неточности, тъй като при неверни данни ще винетката ще се счита за неплатена. При сбъркани данни корекции може да се вършат единствено в пунктовете на АПИ.

Подмяната на хартиената винетка с електронна не е наложително, само че е целесъобразно, с цел да не бъдат автомобилистите спирани и проверявани ненужно от новата ТОЛ полиция, означиха от Съюза на българските автомобилисти. Ако изберат да не заверяват електронно винетката си обаче, водачите наложително би трябвало да оставят хартиения стикер върху предното стъкло на колата до датата на неговата годност, каквото обвързване има и все още.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР