Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил

...
Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил
Коментари Харесай

Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

Ако водач даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това планува нова разпоредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

" Идеята е да почистим кръстовищата. Това е проблем най-много в София. Шофьорите, които позволяват да им се мият колите посред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, само че с съществуване на новите ограничения целим да се оправим и с този проблем ", разяснява Иван Илиев, ръководител на непрекъснатата Комисия по публичен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Новата разпоредба е от 150 страници и е реалност след получени оферти от жители и надалеч не визира единствено водачите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

" Досега в текста пишеше, че в случай че вследствие приложимост на алокохол се повреди общинска благосъстоятелност, виновникът се санкционира. Първо - бирата въобще не попада в тази рубрика, защото не е измежду спиртните питиета. Второ и най-важно - няма значение дали си използвал нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил скамейка, няма значение дали си използвал алкохол, а ще бъдеш осъден по тази причина, че си счупил пейката. Защото може да си използвал и наркотични или упойващи субстанции, само че това са забрани в закона. А в тази ситуация би трябвало да е уредено наказване за самото увреждане, без значение дали е направено под някакво влияние.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, само че към този момент няма да имат право да вършат каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и унищожават. Каскади могат да се вършат единствено на специфичните за задачата рампи ", описа пред Нова тв Илиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР