Ако шофирате с 30 км в час в населено място,

...
Ако шофирате с 30 км в час в населено място,
Коментари Харесай

С 30 км/ч в града?

Ако шофирате с 30 км в час в обитаемо място, жертвите на пътя ще са доста по-малко, ще се понижи шумът от колите и ще се отделят доста по-малко нездравословни излъчвания. Това настояват създателите на плана „ Зона с 30 км/ч в града " от двете сдружения „ Варна-Европейска младежка столица " и " Таляна ".

Вижте повече за техния опит.

Ако сте зад кормилото на автомобила си и шофирате с 30 км в час по варненските пътища, ще бъдете изпреварени от десетки коли, само че пък ще станете част от акцията " ЗОНА 30 км/ч ".

Специалистите настояват, че карането с тази скорост в града е най-ефективната мярка за понижаване на пътнотранспортните катастрофи с тежки последствия.
Максим Недков, проектант: Търси се преди всичко резултат сигурност. Ефект пешеходецът да бъде с преимущество пред автомобила, градът да бъде повече за хората и по-малко за колите.
Въвеждането на сходни пробни зони би трябвало да се обособи със специфична маркировка. Шофьорите тук би трябвало да карат с нараснало внимание.
Максим Недков, проектант: Тези зона си извънредно мощни от стопански аспект. Те стават привлекателни за жители за туристи, надлежно и за локален бизнес.
Такива зони работят от години в градовете на по-голямата част от Европейския съюз. В Германия да вземем за пример зоните за успокоено придвижване са над 17 000 и в тях хората се придвижват комфортно и безвредно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР