Ако сградата между блоковете на ул. Капитан Райчое законна, не

...
Ако сградата между блоковете на ул. Капитан Райчое законна, не
Коментари Харесай

300 души на протест срещу строеж в градинка

" Ако постройката сред блоковете на ул. " Капитан Райчо " е законна, не виждам за какво се стачкува. Все отново става въпрос за 18-метрова постройка, а не за небостъргач ". Така кметът Иван Тотев разяснява желанието на живещите на номера 73, 75, 77, 79, 81 и 83 на ул. " Капитан Райчо " да излязат на митинг тази вечер против нова постройка в зеленото им пространство.

" Очакваме да се съберем близо 300 индивида - всички живеещи в близост. Става въпрос за заменка на имот, който е бил на ул. " Родопи " с подобен тъкмо под прозорците ни и който е бил очакван за зелена повърхност още през 80-те години на предишния век ", сподели Антан Антонов, който провежда митинга. Хората ще изразят недоволството си тази вечер в 18.30 часа.

Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов сподели за Марица.бг, че планът не е минавал през негово кметство. Научавал, че има подобен проблем от Марица.бг.

" От вас слушам това. Един митинг нищо положително няма да донесе. Ако хората дойдат при нас ще им разбираем какво става. Пловдив е един жив град - старите къщи би трябвало да се бутат и на тяхто място да се строят нови здания ", сподели Стаменов.

Той напомни, че реституционните каузи преди време сътвориха невиждани прецеденти. " Имаме място, където съдът върна 2 квадратни метра посред градинка ", сподели господин Стаменов.

" Учудвам се, че кметът на " Централен " твърди, че не знае за този проблем. Уверявам ви, че е осведомен доста добре с него ", сподели господин Антонов. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР