Ако сега затворим държавата, след няколко месеца пак ще трябва

...
Ако сега затворим държавата, след няколко месеца пак ще трябва
Коментари Харесай

Радев: Ако наложим локдаун, последствията ще са катастрофални


Ако в този момент затворим страната, след няколко месеца отново ще би трябвало да постановяваме локдаун. Аз показах рецензии към служебното държавно управление за метода на въвеждане на мярката за зеления документ. Но тя се ползва в доста страни, разяснява президентът Румен Радев вПловдив. Той попита още каква е другата опция, когато наклонността е мощно нагоре за заболеваемост исмъртност. Да затворим всичко? Последствията са пагубни, още не можем да се възстановим от предходните локдауни, сподели президентът пред студенти и преподаватели отМедицинския университет в Пловдив. Държавният глава участва на тържеството на университетапо мотив 1 ноември – Ден на националните будители, което се организира в хотел „ Тримонциум “.

Държавният глава напомни, че разновидността Делта плюс е с по-голяма степен на заразяемост ипораженията са по-сериозни, написа „ Пловдив Прес “.

Трябва да бъде открит салдото сред това по какъв начин да се защищават хората и в случай че заболеят, по какъв начин да се лекуват и да се избавят човешки животи. В същото време да не се нанасят вреди на страната и обществото при цялостно затваряне, счита президентът.

Румен Радев разгласи пред студентите, чедържавата е дебитор на младите лекари и завършващите студенти. Той акцентира, че предходната година е станал патрон на фондация „ Млади медици за България “.

Средно към 1000 млади лекари приключват на година, само че местата за специализация са мощно лимитирани. Това не е обикновено и това е една от аргументите те да заминаватв чужбина. Служебното държавно управление предприе промени в две национални, тъй че да се разшири обсегът на специализациите и решението да е по-гъвкаво. Другият проблем е стартовото възнаграждение. В Германия лекарите стартират с 3500 евро,а тук със 700-800 лв.. Така няма по какъв начин да задържаме медиците, призна Радев.

По думите му за медицината главното образование би трябвало да е присъствено, а не онлайн. Попитан за опцията да се издава зелен документ и с тест за антитела, президентът напомни, че е сложил задача на служебното държавно управление да проучат тази опция в другите страни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР