Ако сега се проведат парламентарни избори, в следващото Народно събрание

...
Ако сега се проведат парламентарни избори, в следващото Народно събрание
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Българите искат Борисов за премиер, колкото и Радев

Ако в този момент се проведат парламентарни избори, в идващото Народно заседание ще има 6 или 7 партии. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН ", Демократична България, Движение за права и свободи, " Изправи се.бг "   на Мая Манолова и вероятно Обединени патриоти

Малко над 45% споделят, че няма да гласоподават или не са решили, демонстрират данните от национално представително изследване на " Алфа рисърч ", направено по поръчка на " Дневник ", извършено сред 23 и 30 юли измежду 1017 души по метода лице в лице. 

Малко над 11% от българите дават желания Борисов още веднъж да бъде министър председател, а други - над 11% - показват президента Радев. За към 6% от българите е допустимо и Слави Трифонов да бъде министър-председател. 

Христо Иванов от " Демократична България ", който е най-активният водач в поддръжка на митингите и акции и сигнали против задкулисие, схеми в прокуратурата и ролята на Доган и Пеевски, получава поддръжка от 5% за министър председател, следва Мая Манолова - също дейна в протестните шествия и циркулиране на страната през последните месеци. 

Преценката на множеството българи (48,5%) е за съдружно държавно управление и в идващия парламент. 

Като най-висока поддръжка събира кабинет с присъединяване на " Демократична България " - или в коалиция с ГЕРБ (8,1% виждат подобен вариант) или с партията на Слави Трифонов - 9,4 на 100.

Преценката на множеството българи (48,5%) е за съдружно държавно управление и в идващия парламент.

Като най-висока поддръжка събира кабинет с присъединяване на " Демократична България " - или в коалиция с ГЕРБ (8,1% виждат подобен вариант) или повече с партията на Слави Трифонов - 9,4%.



Още в https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/03/4098431_shest_ili_sedem_partii_vlizat_v_parlamenta_ako/?ref=home_mainStory

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР