Ако сега плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня-майка, утре

...
Ако сега плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня-майка, утре
Коментари Харесай

Министър Я. Иванов: Ако сега плаче баба Стоянка за свиня-майка, утре ще реве цяла България

Ако в този момент плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня-майка, на следващия ден може да плаче цяла България. Мярката, разпоредена от МЗХГ е наложителна. Откакто предприехме крайната мярка, няма нови огнища на Африканска чума по свинете. Това сподели зам.-министърът на земеделието и храните Янко Иванов пред bTV.
„ Въпросната господарка нарушава закона, тъй като няма право да гледа свине за отглеждане, а единствено за угояване. Умъртвяването на прасетата на баба Стоянка ще бъде осъществено от наши чиновници. В последна сметка тя няма по какъв начин да си гледа прасетата за домашни любимци, на Коледа нали отново ще ги заколи? “, разяснява той във връзка отхвърли на стопани от село Безмер да заколят домашните си свине.

„ Тези, които не извършиха нашите инструкции, кметовете ще получат актове за административно нарушаване. Санкцията е санкция от 100 до 300 лв., всякога се удвоява. Ако отново не се съобразят, нещата ще стигнат до прокуратурата, тъй като това е бойкот. Има няколко кмета, които са яхнали вълната на популизма предизборно “, предизвести зам.-министърът.

Янко Иванов е безапелационен, че обстановката е овладяна. " Мерките са верни и това е посоката ".

На въпрос дали е рискова обстановката със загробването на умъртвените свине, Иванов удостовери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР