Ако сега не прекратим заразата по животните, после пораженията ще

...
Ако сега не прекратим заразата по животните, после пораженията ще
Коментари Харесай

Борисов за избиването на животните: Разбирам хората, които страдат, те са им като деца

" Ако в този момент не прекратим болестта по животните, след това провалите ще се мерят в стотици милиони ", безапелационен е министър председателят Бойко Борисов. По думите му с изключение на евтаназия няма друга процедура в такива обстановки.

" Разпореждам на министър Порожанов да ревизира по какъв начин до 1990 година в комунистическия режим се е работило в такива случаи – армията затваря, загражда и по същия метод ", разяснява още Борисов.

По думите му той самият гледа животни и знае какво е – " Това е като дете и разбирам хората, които страдат ".

" Лесно можем да кажем: " Оставете ги ", само че след това за целия отрасъл износът ще е неразрешен. Сега ще платим малко, само че ще дезинфекцират всичко. Колкото и да коства, в този момент е малко. После провалите ще се мерят в десетки стотици милиони ", безапелационен е министър председателят.

" Трябва да проявят оптималната човещина – това са животинки. Защото по-късно 1,1 млн. животни би трябвало да се избият, в случай че не се приключи тази болест. Има страни, които горят всичко в 10 км зона, с цел да прекратят сходни болести ", сподели министър председателят.

Той прикани министерството на земеделието и БАБХ да обяснят обстановката на локалните животновъди, като наблегнат на това какъв брой е значимо да не се популяризира болестта.

В отговор на премиера министър Румен Порожанов съобщи, че всичко това към този момент се прави.

Борисов отговори " Абе, прави се откакто стана казуса, тогава тръгнахте да обяснявате ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР