Ако сега кандидатствах за работа в Alibaba, сигурно нямаше да

...
Ако сега кандидатствах за работа в Alibaba, сигурно нямаше да
Коментари Харесай

Защо Джак Ма не би получил работа в компанията, която е основал

Ако в този момент аплайвах за работа в Alibaba, несъмнено нямаше да я получа. Това съобщи милиардерът бизнесмен и основавтел Alibaba Джак Ма, представен от CNBC.

" Това е по този начин поради пропуск в интернационалната система за наемане на хора, която отделя прекомерно доста внимание на университетските достижения и непочтено опълчва хората с нетрадиционно мислене с обичайно мислещите ", съобщи Ма по време на конференция в Сингапур.

" Хората ви съдят по дипломата ви. Те си споделят: Ние имаме група от Харвардския университет, имаме хора от Станфордския университет, а вие сте от на никое място ", споделя Ма.

Ма, който изпитва проблеми като възпитаник и получава отвод за работа от 30 места, преди да основе Alibaba през 1999 година, споделя, че се е срещал с доста способни хора, на които им е била отказвана хубава работа, просто тъй като не са имали положителни университетски резултати.

" Познавам доста бизнесмени като мен ", споделя Ма, отбелязвайки двама някогашни негови сътрудници, в този момент създатели на Alipay и Taobao, които не съумяват да се запишат да учат MBA, тъй като не устоят изпита по математика.

" По време на индустриалната епоха човек трябваше да помни по-бързо, да помни повече, да счита по-бързо. Това са неща, които машините в този момент могат да вършат доста по-добре от нас ", споделя Ма.

" Това е нещо, за което се тормозя. След 20-30 години нашите деца няма могат да оцеляват поради образованието, което им се предлага ", споделя Ма.

55-годишният Ма, който се отхвърли от поста изпълнителен ръководител на Alibaba през предишния месец, съобщи, че възнамерява да се занимава с филантропска активност в областта на образованието, с цел да приготвя по-добре идващото потомство за изменящата се работна среда, като насърчи по-независимо мислене.

Наскоро Джак Ма, който е един от най-богатите китайци, отбелязва, че той и сътрудниците му, с които е основал Alibaba, първоначално са работили доста изключителни часове. Той показва, че посветеността на работата е била от извънредно значение за триумфа.

" Нека ви попитам, в случай че не влагате повече време и сила от останалите, по какъв начин ще постигнете триумфа, който желаете? ", попита Ма, като отбелязва, че не съжалява, че е работил по 12 часа на ден.

Джак Ма сподели още, че решението да се работи изключително би трябвало да бъде взето от чиновниците, а не да се постанова от работодателите. Според него фирмите, които се пробват да вкарат принудително тази процедура са обречени на неуспех.

" На никого не му харесва да работи в компания, която те принуждава да работиш " 996 ". Не единствено, че е нечовешко, само че и е нездравословно и не е стабилно в дълготраен проект, а също така служащите, околните и законът не го утвърждават. Ако намерите работа, която ви харесва, " 996 " няма да съществува като проблем, в случай че не сте запалени по това, което вършиме, всяка минута на работа е изтезание ", разяснява Ма.
 Основателят на Alibaba Джак Ма подготвял 10 години пенсионирането си
Основателят на Alibaba Джак Ма подготвял 10 години пенсионирането си

Той решил, че би трябвало да напусне компанията щом минат 20 години от началото на неговото управление
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР