Ако се вярва на някои схващания и предразсъдъци, налагани особено

...
Ако се вярва на някои схващания и предразсъдъци, налагани особено
Коментари Харесай

Когато възрастта напредва, става ли по-добър сексът?

Ако се има вяра на някои схващания и предубеждения, налагани изключително от филмите и всеобщата просвета, сексът е нещо, на което могат да се насладят единствено двама привлекателни хора на възраст под 35 години.

А действителността е напълно друга. Прочуване доказва, че седем от всеки осем мъже и три от всяка пета жена на възраст над 60 години водят редовен сексуален живот. Оказва се, съвсем толкоз, колкото и полово дейните 18-29-годишни.

И това се случва макар множеството блокиращи половия живот положения, процедури и лекарства, които се появяват с напредването на възрастта.

Така че очевидно сексът е към момента толкоз прелъстителен и след междинната възраст, колкото и преди нея. Но въпросът е допустимо ли е да става и по-добър с годините.
 Снимка 617986
Източник: iStock

Отговорът на въпроса, който дават експертите, евентуално би зарадвал мнозина. А той е - да, изцяло допустимо е.

" 20-годишните може и да вършат повече секс, но 40-годишните са тези, които същински му се любуват ", безапелационен е представител на английски уебсайт за запознанства. Мнението му се базира на направено проучване през 2015 година измежду повече от 800 души, чиято цел е да се разбере по кое време сексът е най-приятен.

Подобни резултати са получени и при друго подобно изследване сред повече от 1000 дами на възраст над 18 години. Установява се, че множеството от тях считат, че сексуалният им живот се е подобрил с възрастта - и освен че е по-добър, само че, изключително измежду дамите на възраст сред 45 и 55 години, е и по-страстен.
 Снимка 617987
Източник: iStock

Причините за това се свеждат главно до нарасналата убеденост, придобивана с годините и по-доброто схващане на личните ни тела. Както и опита и знанието какво тъкмо води до възбуденост. Остаряването нормално е обвързвано с придобиването на умения, които могат да компенсират обвързваното с възрастта понижаване половото качество, изключително в подтекста на една щастлива връзка. И това е сексуалната мъдрост, заключват създателите на проучването.

Когато се приказва за секса и възрастта, не трябва да се не помнят и някои чисто обективни фактори. Като епохата и средата, в която човек израства, с нейните порядки и разбирания. Със сигурност има разлика в метода на мисленето на човек роден, да вземем за пример, през 40-те години на предишния век и хората, израснали след половата гражданска война от 60-те и 70-те години. Включително и в разбиранията за секса - те са резултат и от изменящите се цели на другите генерации.
 Снимка 617985
Източник: iStock

Все отново, колкото и страховит може да е сексът в една по-напреднала възраст, факт е, че има и неизбежни биологични промени, които могат да повлияят на качеството му. Така да вземем за пример, менопаузата при дамите от време на време има неприятен резултат върху либидото, след появяването на признаци като вагиналната сухота и половата болежка.

Но душевното положение може да е също толкоз значимо, колкото и физическото. Добрият полов живот изисква и положително мислене. То постоянно води до по-голямо задоволеност и по-висока полова периодичност.

И въпреки че с напредването на възрастта удоволствието от секса може да е обвързвано с избрани провокации, няма причина човек да се отхвърля от него. Дори и да е нужно да прибегне до помощни средства като лубриканти, изпробване с играчки, масаж и допиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР