Ако се установи ученик с коронавирус, под карантина ще се

...
Ако се установи ученик с коронавирус, под карантина ще се
Коментари Харесай

При ученик с COVID-19 целият клас ще е под карантина


Ако се откри възпитаник с ковид, под карантина ще се слага единствено неговият клас, а не цялото учебно заведение. Това изясни пред Българска национална телевизия тази заран ръководителят на Сдружението на шефовете в България Асен Александров. Същият отговор са дали от МОН на питане на в. „ Сега “. Тогава децата от въпросния клас ще минават на отдалечено образование за времето на карантината – едвам или две седмици.

Стремежът на МОН е учебните заведения да създадат лични планове и проекти по какъв начин да провеждат часовете и междучасията, тъй че обособените паралелки по опция да не се засичат по коридорите и етажите.

Учебната година ще стартира присъствено. Ще има разкриване на годината, само че без огромни тържества.

Носенето на маски в клас ще става по самостоятелна преценка на всеки шеф. Учителите ще имат право да избират дали да са със шлем или маска. В коридора обаче и децата ще би трябвало да са с маски.

Ще има проект дали да се употребяват учебните столове и лафки.

Освен известните 3 " Д-та " - стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност, шефовете ще би трябвало да прибавят и едно О - " обособеност ", посочи Александров.

Остават още някои въпроси, които към този момент нямат отговор. Първо за отпуска на родителите при положение, че детето би трябвало да остане у дома.

Родителите към този момент изчерпаха всички платени, неплатени отпуски, баби, родственици. Всички еквилибристики са направени към този момент и оттук насетне те са в една цялостна невъзможност - какво би трябвало да създадат, в случай че детето им би трябвало да остане у дома, сподели ръководителят на асоциация " Родители " Цвета Брестничка.

И второ - кой ще поеме тестванията, които и учениците, и родителите им може да се наложи да си създадат.

Отговорните министерствата имат още един месец да разрешат тези въпроси.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР