Ако се стигне един пик на заболяването, то доста бавно

...
Коментари Харесай

Лекар: Вирусът остава тежки последствия и най-вероятно човек ще си ги носи цял живот />Реклама / Ads
Ако се стигне един пик на болестта, то много постепенно ще спадне и ще се проточи след 13 май. Маските понижават риска най-много за близките и те имат своето място за превъзмогването на епидемията. Това сподели в ефира доцент доктор Георги Попов, шеф на Катедра,,Инфекциозни заболявания ” към ВМА по Нова тв.
Но освен те би трябвало да се носят, ръцете и повърхностите би трябвало да са чисти. Клиничните недоволства са много разпръснати - от горните дихателни пътища, долните, стомашно-чревният тракт, сподели още той.

Възрастта е първият фактор, в случай че има болести - онкологични, диабет - незабавно в болница. При младите също би трябвало доста да се внимава по кое време да се потърси лекарска помощ.Вирусът остава тежки последици и най-вероятно човек ще си ги носи цялостен живот. Това видях с очите си. ", сподели още той.

По думите му той си спомня всеки пациент. " Аз се грижа освен за хората в болничното заведение, само че и тези които са у дома ", акцентира лекарят и добави, че му става в действителност доста благо, от някои жестове на пациентите.

Той добави още: " Хидроксихлорикин се включи в лекуването на COVID-19. То обаче съвсем няма резултат, когато болният настъпи в напреднал стадии на заболяването. Трябва доста да се внимава с използването му. Приближаваме се към пика и никой не знае по кое време ще е тъкмо той. Не мога да съм сигурен, само че към края на април - началото на май. Има доста въпроси на които науката не може да отговори, като тези дали преболедувалите ще се разболеят още веднъж. Възможно е да има втора вълна ".

" Не съм видял респираторни болести, които да циркулират през лятото. Надявам се по този начин да стана и с този вирус, само че да не се появява през зимата, както се случва нормално ", сподели още доц.д-р Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР