„Ако се стигне до ситуация, в която топлофикацията не работи

...
„Ако се стигне до ситуация, в която топлофикацията не работи
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Проблемът на България не е с газа, спукана ни е работата с „Топлофикация София“

„ Ако се стигне до обстановка, в която топлофикацията не работи и хората в гигантския град за България – София, стартират да минават на електричество да вземем за пример, с цел да се отопляват, печки, климатици, прогнозите са, че електрическата система няма да издържи и ще стартират доста тежки проблеми с електричеството “, сподели още той пред Фокус.

Това ще сътвори безредна обстановка на включване и изключване в електропреносната мрежа, добави анализаторът.

„ Един от проблемите, който не е явен – аз не съм чул до момента действителна оценка, е опцията да се размени естествената газ с мазут за София, само че казусът е, че има разнообразни мнения, че това можете да го извършите за стеснен интервал от време “, добави той.

Има доста регионални градове, в които има лечебни заведения, учебни заведения, които са минали на природен газ, и в този момент не е ясно какви са им другите възможности, до каква степен могат да преминат на мазут, непокътнати ли са инсталациите, в какво положение са им старите съоръжения, т.е. доста такива детайлни оценки би трябвало да създадат, каквито в тази политическа обстановка на рецесия нещо не виждаме експертно изпитание., добави още анализаторът.

„ И тук поражда отново, още веднъж въпрос на баланс и на преценка – тези огромни пари, които частните компании, частните притежатели на топлофикации, топлоцентрали могат да създадат, може би би трябвало страната да се опита да направи, както примерно Испания и няколко други западноевропейски страни, да полза спомагателната облага с налози, посредством които да се опита да компенсира спешната обстановка. “, означи Тихомир Безлов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР