Ако се стигне до прекратяване на доставките на газ, Топлофикация

...
Ако се стигне до прекратяване на доставките на газ, Топлофикация
Коментари Харесай

Топлофикация София разполага с резервни варианти при трайно спиране на доставките на газ

" Ако се стигне до преустановяване на доставките на газ, " Топлофикация " има създадени разновидности, в които употребявайки своето аварийно гориво ще обезпечи не по-малко от 2 месеца. А ние имаме вяра, че при всички положения бихме могли да го осигурим до края на летния интервал или до началото на идващия зимен интервал, работа на сдружението с аварийно гориво, което имаме ", tова сподели изпълнителният шефът на " Топлофикация София " Александър Александров, представен от БГНЕС.

„ До момента имаме всички уверения, диалозите, които кметът Фандъкова организира, ние с " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", сочат, че все още няма проблем с доставките на газ за " Топлофикация “, сподели той и добави, че уверенията за това са до края на май.

Той уточни, че " Топлофикация " води началото си от времената, в които тя е работила на мазут, т.е. сдружението е извънредно пригодено да работи с сходна суровина.

" Количествата, които ние имаме са задоволителни и те са съобразени с условията на законодателството да поддържаме аварийно гориво. Разбира се, то не е идеално от екологична позиция, то е и по-скъпо и по тази причина не е желан вид, в който ние би трябвало да гледаме. Дали това ще се отрази по някакъв метод на сметките – това по-скоро е въпрос, който би трябвало да бъде решен от КЕВР. Аз нямам доверие това да докара до повишение на цената на топлинната сила, изключително в този летен интервал, в който това, което ние би трябвало да произведем е гореща вода за клиентите “, уточни още Александров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР