Ако се стигне до балотаж това автоматично означава, че Ердоган

...
Ако се стигне до балотаж това автоматично означава, че Ердоган
Коментари Харесай

Балотаж за Ердоган означава, че губи инерция и харизма

Ако се стигне до балотаж това автоматизирано значи, че Ердоган губи движение, губи инерция, той губи харизмата . Това разяснява в ефира на bTV Георги Димов, който е някогашен консул на България в Одрин, във връзка президентските и парламентарните избори в Турция.

Димов уточни, че това е централен въпрос - дали Ердоган ще се оправи против главния си съперник Мухарем Индже , към който се сплотиха останалите четирима кандидат-президенти.

" Всъщност това е въпросът на въпросите ", разяснява Димов.

 Турците гласоподават на съдбовни избори
Турците гласоподават на съдбовни избори

56 милиона гласоподаватели вземат решение бъдещето на страната си…

По думите му, в случай че Ердоган завоюва - това ще значи най-малко три неща. Първо, по-нататъшно владичество и налагане на политическия ислям в страната . Второ, в региона на стопанската система - цялостно неуважение на пазарните механизми , продължение на срутва на турската лира, на обедняването, на безработицата, на инфлацията, които са към този момент двуцифрени.

Също по този начин ще значи във външнополитически проект опазване на настоящия курс - в Ирак и в Сирия военните интервенции и битката против кюрдите; в Егейско море - опълчването с Гърция и Република Кипър, в това число и във връзка с търсене на петрол и газ в акваторията на Кипър.

 Трите лица на Ердоган
Трите лица на Ердоган

Той стартира политическата си кариера като модернизатор...

Димов настоя, че би трябвало да бъдем готови . " Включително и на фона на това, което се случи преди две-три седмици - изпуснатата имитация, че с това, че ние сме се отказали от " Южен поток ", с това сме го подарили и той стана " Турски поток ", което в дипломацията даже да е по този начин, обществено не би трябвало да се споделя. След като беше казано, това значи явен сигнал ", разяснява Димов.

Въпросът е, по този начин както споделя турската съпротива, дали ще има кражба на избор , каквато имаше по време на референдума за президентските пълномощия на 16 април 2017 година

Димов сподели още, че с изключение на предизборния ръб, доста е огромна ролята на тяхната Централна изборна комисия - Висш изборен комитет, който на референдума е зачел за годни пликове, които не са подпечатани, въпреки че в закона това категорично е неразрешено .

" Аз не мога да не помни 31 март 2014 година - последните локални избори в Турция - тогава в тъмната част на денонощието, когато се брояха гласовете, на територията на половин Турция изгасна тока . Някаква котка имало там, която влезнала в трансформатора и прегризала кабелите ", спомни си още Димов.

 Милионен протест в Истанбул поддържа опозиционния претендент Индже
Милионен протест в Истанбул поддържа опозиционния претендент Индже

Ердоган може да не бъде определен на първия тур…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР