Ако се спрат транспортните коридори у нас няма да има

...
Ако се спрат транспортните коридори у нас няма да има
Коментари Харесай

Красимир Кунчев: Имаме 20 дни да спасим положението с осигуряването на храната ни

Ако се спрат транспортните коридори у нас няма да има нищо по магазините. Зеленчуците, плодовете и месото би трябвало да бъдат обезпечени. Трябва да се подсигурят фуражи, препарати за земеделието, аварийни елементи. Имаме потребност да сме сигурни, че това ще го имаме до края на годината, а освен, че го има в този момент. Имаме 20 дни да спасим ситуацията, по-късно ще е късно.
Това съобщи агрардният експерт Красимир Кунчев в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком.

След 20 април стартира изнасянето на разсъд. Започват и други действия.

Трябват ни служащи, които не могат да пътуват в бусовете по двама души. Ако се съблюдават ограниченията ще се вдигнат цените, само че ще кажат, че има далавера.

Предложението е РЗИ да обезпечи стерилизация на работещите в земеделието. Да им бъдат обезпечени защитни средства.

Нужен е проект за обезопасяване на сезонните служащи и обезпечаването на семена. Ако преди 20 дни, когато сигнализирах, земеделския министър беше събрал производителите и бяха разискали от какво имат потребност. Ако го бяха създали и бяха предложили профилиран заем за замеделски производители да си обезпечат работата.

220-230 консервни заводи има в България. По същия метод министърът може да събере и тях и да обсъдят и тяхната работа. Държавата може да подсигурява изкупуването на продукцията.

Положението е рисково. Производителите могат да произведат, само че дали имат пазар.

Земеделския министър сътвори някакъв щаб, който го оглави инженер. Освен зеления кулоар за превоза, който доставя хранителни артикули, друго не се направи. Ако спрат коридорите за три дни ще се изпразнят коридорите.

Вчера приказвах с мой прочут, който има мелница, той има нужното с цел да създава, само че няма пакет, в който да се постави брашното. Това е нещо с което се сблъскват доста производители.

Оказа се че има 29 браншови организации, доста от тях имат по няколко члена, вижда се, че не генерират нищо. От години не може да се преброят. Давам съответно предложение на министър Танева да се добави единствено един ред: „ Членувате ли в браншова организация “ и да приложат документ за заплатен членски импорт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР