Ако се следва същата логика, която доведе до решението за

...
Ако се следва същата логика, която доведе до решението за
Коментари Харесай

Вицеканцлерът на Австрия би изключил и Унгария от Шенген, ако следва логиката за България и Румъния

Ако се следва " същата логичност ", която докара до решението за към Шенген, тогава Унгария също би трябвало да бъде изключена . Това съобщи вицеканцлерът на Австрия Вернер Коглер, представен от " Румъния джърнъл ".

Коглер, който е водач на Зелената партия, разкритикува имиграционната политика на ръководещите сътрудници от Народната партия (ÖVP), отпред с канцлера Карл Нехамер.

" Ако бъдем справедливи, има проблеми във връзка с миграцията, само че те са единствено в незначителна степен свързани с Шенген. Ние, Зелените, търсим решения. Трябва да признаем. Не можеш да регистрираш 100 000 мигранти в Австрия, а по-късно да установиш, че 75 000 - 80 000 не са били регистрирани преди този момент. Истинският проблем е в Унгария. Ако следваме логиката на министъра на вътрешните работи (по отношение на отхвърли за присъединение на Румъния - б.р.), то тогава Унгария би трябвало да бъде изключена от Шенген, тъй като точно от там са най-многото нерегистрирани мигранти в Австрия ", заключи вицеканцлерът в изявление за " Клайне Зайтунг ".
 Президентът на Австрия съжалява за ветото на България и Румъния за Шенген
Президентът на Австрия съжалява за ветото на България и Румъния за Шенген

Виена основала мощно неодобрение на европейско равнище

На въпрос дали България и Румъния ще влязат в Шенген през 2023 година, той отвърна: "

Консерваторите в Народната партия образуваха коалиция със Зелената партия през 2020 година, като Народната партия има по-добра позиция в обединението с 10 министри и канцлера, до момента в който Зелените имат вицеканцлер и четирима министри.

Присъединяването на Румъния към Шенген докара до различия в австрийската ръководеща коалиция , като Зелените поддържаха присъединението, до момента в който ÖVP, която има и министър на вътрешните работи, се опълчи на този ход.
 Австрия убеждава, че не е против България, а за сигурността в Европа
Австрия убеждава, че не е против България, а за сигурността в Европа

Абсурдно било изказванието, че решението за Шенген е вътрешнополитическо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР