Ако се съобразите с тези съвети, царицата на цветята може

...
Ако се съобразите с тези съвети, царицата на цветята може
Коментари Харесай

5-те най-често допускани грешки при отглеждането на рози

Ако се съобразите с тези препоръки, царицата на цветята може да превземе вашата градина и да радва вас и гостите ви.  

1. Грешно местонахождение

Вземете под внимание къде ще засадите своя розов шубрак. Всеки ще ви каже, че розите се нуждаят от доста слънце, тъй че изберете слънчево място в двора си за най-хубави резултати.

Ако обаче имате отчасти сенчесто място и нямате никакви слънчеви благоприятни условия, не се опасявайте, използвайте го.

2. Разреждайте ги

Ако са прекомерно на гъсто или има други растения компактно до тях, розите се задушават. Останалите може да вземат огромна част от питателните субстанции от почвата, защото корените се разгръщат на всички места. Измества се и въздушния поток, който е извънредно значим за растежа на розите.

Повредените розови шубраци мъчно се възвръщат.

3. Спирате циркулацията на въздуха

Едно значимо нещо, от което се нуждаят розите, е положителната циркулация на въздуха. Това значи, че те не могат да имат доста клони, събрани в центъра. Те би трябвало да имат добре ситуирани клони, с цел да може въздухът да тече свободно сред тях. За да постигнете това, би трябвало да ги разредите като премахнете клоните, които могат да попречат на въздушния поток.

4. Игнорирате Черното леке

Когато става въпрос за неточности при развъждане на розата, игнорирането на черното леке може да има най-сериозен резултат. Ако го видите на вашите растения, това е SOS за внимание. Не го подценявайте. Черното леке е розова болест, породена от гъбички. Това е една от най-често срещаните заболявания по розите.  Черното леке може да убие вашите розови шубраци.

5. Игнорирате вредителите

Колкото и рисково да е да игнорирате черните петна, игнорирането на вредители ще убие вашите розови шубраци. Това е една от тези розови неточности, които не можете да си позволите.

Защо? Те вършат храстите ви по-слаби и по-податливи на заболявания, които ще доближат до корените и основата на розовия ви шубрак, с съдбовни резултати. Когато видите вредители по розовите си листа и цветове, погрижете се за тях незабавно. Още по-добре, пробвайте се да избегнете това преди всичко.

Най-често срещаният пакостник по розовите шубраци е листната въшка. Те са дребните зелени същества, които се лепят на стъблата и пъпките, изяждайки вашите рози. Те наподобяват на дребни зелени точки. Но не позволявайте техният размер да ви заблуди. Те ще изядат вашите рози и стъблата им.

6. Внимавайте с рецептите

Някои хора, с цел да са по-сигурни, прибавят спомагателни количества съставки към рецептата за битка с вредителите при розите и провокират изгаряне на части от растението.

Въпреки че листата са хубави, чисти и лъскави, те са изгорени, както на повърхността, по този начин и по ръбовете. Пъпките на розите се разпадат.
Кога би трябвало да засеете доматите, с цел да имате богата годишна продукция?
Видяното ме порази: в градината, на разстояние към 1,2 метра един от различен, стояха като млади кипариси, зелени колони, обсипани с дома...
Прочети повече
7. Не отстранявате изсъхналите цветове

Не забравяйте постоянно да почиствате мъртвите цветове от храста.

След като цъфтежът завърши, намерете първата здрава група от пет листа под този разцвет и зарежете под ъгъл от 45 градуса тъкмо над него.

Ако не го вършиме, питателните субстанции, от които се нуждаят вашите нови рози, ще бъдат пропилени, като бъдат изпратени до тези мъртви цветове. Тогава няма да имате хубави огромни здрави нови цъфтежи, в случай че има такива.

А ето и какви са предимствата и минусите на засаждането на рози през есента.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР