Ако се провеждат избори сега, то ГЕРБ биха водили с

...
Ако се провеждат избори сега, то ГЕРБ биха водили с
Коментари Харесай

При избори сега, влизат ГЕРБ, БСП, ДПС и патриотите

Ако се организират избори в този момент, то ГЕРБ биха водили с 3,3% пред Българска социалистическа партия. На трето място е Движение за права и свободи с 6,6%. " Обединени патриоти " получават с 5,5% поддръжка , демонстрира изследване на проучвателен център " Тренд ".

Под границата за Народното събрание остават " Демократична България " с 2,1% , а Реформаторският блок е с едвам 1,2%. " Воля " на Веселин Марешки би получила 1,9% гласове.

 Снимка 363705
Източник:

49% от българите биха дали своят вот за оставане на България в НАТО , по отношение на 24%, които са за излизане.

Два пъти повече са тези, които считат, че България се оправя с председателството на Съвета на Европейски Съюз,

 Снимка 363701
Източник:

59% от българите гласоподават за оставането на България в Европейския съюз при възможен референдум, а една пета за овакантяване.

40% от българите считат, че Европейски Съюз има потребност от основна смяна в метода си на действие, а 29% - от дребна смяна. Само 7% от всички интервюирани са на мнение, че Европейски Съюз няма потребност от смяна.

 Снимка 363702
Източник:

На две равни елементи са разграничени българите по въпроса дали Европейски Съюз би трябвало да се стреми към по-силна интеграция сред другите страни-членки (35%) или би трябвало да се даде повече власт на националните страни (36%).

В началото на председателството българите са имали по-сериозен интерес към него, като през януари по-голямата част са следили новините свързани с председателството (53%), а 43% не са.

 Снимка 363703
Източник:

В последния месец структурата е обърната - 56% заявяват, че не наблюдават вести свързани с председателството , а 40% наблюдават.

Данните са разумни поради обстоятелството, че в хода на председателството тематиката значително се трансформира във фонова и първичният интерес охладня.

41% са на мнение, че България се оправя с председателството на Съвета на Европейски Съюз, до момента в който 19% са на противоположното мнение, като и тук се вижда избрана динамичност спрямо началото на годината без да води до структурни разлики в мнението на българите.

 Снимка 363704
Източник:

Основната част от заявилите, че България не се оправя с председателството, са симпатизантите на Българска социалистическа партия. Динамиката измежду другите електорати се дължи на първо място на обстоятелството, че точно българското държавно управление стои в центъра на организацията и събитията на председателството и това няма по какъв начин да не срещне отрицателна реакция измежду последователите на главната опозиционна мощ.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР