Ако се примиряваме с това, че има хора, които не

...
Ако се примиряваме с това, че има хора, които не
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако се примирим с хора, неспазвазващи закона, държавата загива

Ако се помиряваме с това, че има хора, които не желаят да съблюдават закона, страната е починала. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия. Коментарът му пристигна във връзка направената от самия него идея за нови ограничавания и отговорности за ромския етнос. Документът провокира сериозна дискусия в обществото и измежду политическия хайлайф.

„ Концепцията беше коментирана от хора, които даже не са я прочели. Някои публицисти и политици избират да лицемерничат, в сравнение с да четат. Трябва да принудим държавния уред да работи. Не може да гледаш на жителите на гетата като на на ниска цена контейнер на гласове”, сподели Каракачанов.

Той разясни, че задачата на направената от него идея е да обезпечи надзор над съществуващото законодателство. По думите му ограниченията даже са „ меки” спрямо други страни.

„ Има страни, в които децата се лишават от родителите, в случай че те не се грижат за тях”, сподели Каракачанов и разясни, че у нас помощите биха могли да се дават в натура, с цел да е несъмнено, че се употребяват от децата.

За една от най-оспорваните ограничения, записани в документа – безвъзмездни аборти за майките, оставили две или повече деца в институции, Каракачанов посочи, че предлага опция за непринуден избор. Освен това, щели да се провеждат и безвъзмездни ограмотителни беседи за опциите за предотвратяване от бременност.

„ Законодателството в случаите с деца, които просят и проституират, не се спазва”, сподели още вицепремиерът.

Той счита още, че при даването на жилище на роми, те би трябвало да вземат участие със личен труд в построяването и ремонта му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР