"Ако се приеме субсидията на политическите сили да бъде намалена

...
"Ако се приеме субсидията на политическите сили да бъде намалена
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Законите в България се приемат много непрофесионално


"Ако се одобри дотацията на политическите сили да бъде понижена до 1 лев, това ще докара до гибелта на дребните партии и зависимостта на огромните от бизнеса ", счита професор Огнян Герджиков.

„ Интересно е позоваването на референдума на Слави, където 2.5 млн са дали своят вот за дотация от 1 лев. Ако създадем един референдум дали да бъдат понижени двойно налозите, а заплатите увеличени двойно, считам, че ще се получи същият резултат, а на другата година страната ще фалира”, счита Герджиков, който е изумен от това клатене от прекаленост в прекаленост и политическата стихия към дотациите.

„ Едно такова позоваването на референдуми, в случай че не е правилно заложен въпросът, не би трябвало да бъде основа за взимане на решения по значими въпроси”, безапелационен е правистът и напомни, че дотацията е била призната при ръководството на Национална движение „Симеон Втори" точно с цел да „ не бъдем подвластни по подобен непосреден метод, тъй че бизнесът да диктува какви закони да се приемат”.

"Много ми е болно за метода, по който се одобряват законите. Това извънредно огромен проблем за България, доста непрофесионално. Един образец, който давам и няма да се уморя да давам, е Кодекса за обществено обезпечаване. От 2000 година до в този момент е променян 138 пъти – по 7 пъти на година. Бизнесът е доста заинтригуван да има устойчиво законодателство ", разяснява Герджиков пред bTV.

Според него точно тази смяна на разпоредбите в придвижване отблъсква вложителите от България.

Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на основен прокурор. Според него няма нищо неприятно в срещите на президента с магистрати във връзка избора на нов обвинител.

„ Властите в България са разграничени, само че това не значи, че не би трябвало да има разговор сред тях”, съобщи Герджиков.

„ Сотир Цацаров е един доста добър основен прокурор, въпреки че получава офанзиви отсам и оттова, което е естествено, когато си на такава позиция”, счита правистът, съгласно който новият обвинител би трябвало да наподобява на своя предходник.

Вдъхновен от австрийския лекар декор Айхщед, който през 1896 година е пресъздал Гражданския кодекс на империята в мерена тирада, Огнян Герджиков също е претворил правната материя в лирика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР