Ако се приеме Истанбулската конвенция, главните обекти на насилие ще

...
Ако се приеме Истанбулската конвенция, главните обекти на насилие ще
Коментари Харесай

Велислава Дърева: Проблемът за насилието над жени се превръща в заложник на джендър идеологията

Ако се одобри Истанбулската спогодба, основните обекти на принуждение ще бъдат децата. Тази своя позиция изрази в предаването " 12+3 " журналистът  Велислава Дърева

Не става дума единствено за една дума. Тук приказваме за изцяло умишлено насаждана джендър идеология. /…/ Зад този величествен проблем - принуждение над дами - беше промъкната тази джендър идеология. Големият въпрос за мен е, че се злоупотребява с казуса принуждение над дами. Този проблем се трансформира в пленник на джендър идеологията. Главният пострадал ще бъдат децата, поради джендър образованието.

Българска социалистическа партия сподели, че е партия със лична позиция, която отстоява. Позицията на Българска социалистическа партия е и позиция на Българската православна черква, на Главното мюфтийство и на евангелските църкви, означи журналистът.   

За мен цялата тази политика с джендър идеологията е продължение или част от процеса на глобализация, крайния демократизъм, безразделната власт на едно малцинство, което владее целия свят и всичко му пречи. Всичко, което му пречи, то го маха. Попречиха му страните – трансформира ги в кухи структури (защото страните имат суверенитет, граници, ползи, история). Пречат му нациите – нациите би трябвало да бъдат обезличени, лишени от своята групова памет. /.../ Нациите също би трябвало да бъдат обезличени. Най-накрая попречи индивидът. И в този момент, откакто предходната година думата на годината беше пост истина, аз мисля, че думата на тази година ще бъде пост човек. Появява се един нов човек. Този нов човек е без страна, без нация, без памет, без идентичност, безполов. Някакъв мутант.

Като напомни, че Конвенцията през 2011-а година е била призната Комитета на министрите на Съвета на Европа без консенсус, Дърева упрекна Партията на европейските социалисти в рекет по отношение на Българска социалистическа партия:

Недопустимо и грозно е от страна на ПЕС да бъде упражняван напън върху една от най-старите социалистически партии в Европа, да й бъдат поставяни ултиматуми в жанр „ Или Конвенцията, или ще ви изключим от ПЕС ". Това е рекет. Това е чиста проба изнудване. /.../ Европа е територия на диспута, това не е място за послушание, а ПЕС не е Коминтерна, никой не може да спуска сходни заповеди.

Трябва да бъдат направени законодателни промени, тъй че неотложно да бъде изключена всякаква опция за джендър обучение, подчерта Велислава Дърева, като  изрази своите опасения:

Възможността да налазят и да напъплят джендър НПО-та, които да изясняват на дечицата от тригодишна възраст, че те не са момиченца и момченца, че могат да бъдат някакви други. В резултат на това джендър обучение във Англия всяка година над 2 000 деца посещават едни клиники за промяна на пола на деца. Влизат момиченца и момченца и излизат някакви други. този бизнес цъфти, тъй като в учебните заведения, още от детската градина, се насажда това чувство у детето, то бива убеждавано, че с цел да бъде забавно, да бъде значимо, да бъде друго - то може да не е момиченце или момченце, а да е тъкмо този флуиден пол.

Изхвърля се потребното, което е 99.99% от Истанбулската спогодба, за сметка на една дума, към която има прекомерно доста страхове, счита доцент Иво Инджов , специалист по политически връзки, учител във Великотърновския университет. Има доста съпротивителни сили в европейските общества против тези модели на развиване, само че страхът от джендър идеологията е пресилен, разяснява той.

Корнелия Нинова яхва метлата на популизма, съобщи Иво Инджов:

Яхването на тази популистка вълна от страна на Българска социалистическа партия оказва помощ доста добре да не се приказва доста по тематики за предишното на българската приватизация, тъй като водачът на Българска социалистическа партия беше уязвима по тази тематика, в този момент към този момент никой не приказва за нея.

Разломът в Българска социалистическа партия по отношение на Истанбулската спогодба се получи по две аргументи, сподели още Инджов:Първо, тъй като Конвенцията не беше дискутирана обществено, не беше дадена огромна публичност на наличието, а държавното управление се опита в последния миг да прокара Конвенцията в Народното събрание, второ – тъй като настоящето управление на Българска социалистическа партия, водено от популистки съображения, се опита да яхне вълната на публичните настроения против тази спогодба.

Позицията на БПЦ е странна, добави Иво Инджов:

Тя няма навика и практиката да заема безапелационни мнения. Тя доста внезапно, внезапно, влезе в играта. /…/ Като имам поради какъв брой повърхностна е религиозността на огромна част от българите, се колебая, че православната черква има такова огромно въздействие при решаването на този проблем. Нека напомним, че православната черква се афишира и против ин витрото, което дава вяра и фантазии на доста бездетни фамилии..Сами съдете за тежестта на позицията на православната черква.

Няма по какъв начин да се оградим с Китайска стена. България е утвърдила и други конвенции на Съвета на Европа, България е цивилизована страна и рано или късно ще би трябвало да ратифицира тази Конвенция. Едното не пречи на другото - да се трансформират законите и те да станат ефикасни в битката с насилието против дамите, уточни още Инджов.

Двете гледни точки в елементи чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР