Ако се отстранят от оценката шумът, създаден от политиката и

...
Ако се отстранят от оценката шумът, създаден от политиката и
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Доходността за инвеститорите през следващото десетилетие ще е на исторически минимум

Ако се отстранят от оценката шумът, основан от политиката и търговията, пренебрегва се обсесията на пазарите към всяка дума на централните банки или всички новопубликувани данни и се върнем крачка обратно, каква рентабилност може да чакат вложителите следващата година, пита основният пълководец на Morgan Stanley Андрю Шийтс в нова обява.

А въпреки оценката на активите да носи известни изгоди, да вземем за пример като дава по-ясна оценка през какво ще премине един вложител през идващите 5 или 10 години, сега сходно упражнение е предизвикателство, показва Шийтс. Все отново оценката на банката е, че портфолио, състоящо се от 60% акции от Съединени американски щати и 40% държавни скъпи бумаги ще носи рентабилност от едвам 4,1% годишно през идващото десетилетие. Това е покрай най-ниската предстояща рентабилност за последните 20 години. Доходността е била по-ниска единствено в 4% от следените случаи от 1950 година насам.
 JPMorgan против Morgan Stanley: кой бърка в оценката си фондовите пазари
JPMorgan против Morgan Stanley: кой бърка в оценката си фондовите пазари

Докато първите са бичи настроени, вторите са мечешки от началото на годината, само че единствено една от двете банки може да бъде права в оценката си

Анализаторът не чака някакво по-добро показване в Европа, където плануваната рентабилност за идващото десетилетие се чака да е от 3,9% годишно. Това е по-добре от единствено 6% от годините от 1970 година насам. " А в случай че смятате, че натискаме кантара, нашите подходи за оценка на дълготрайната рентабилност могат да произведат и още по-ниски стойности, изключително в случай че вземем поради, че сега маржовете са над междинното ниво ", написа Шийтс.

За един вложител това значи, че допусканията на банката допускат извънредно ниска " граница на успеваемостта " при построяването на портфолиото. Тази граница е най-плоска за деноминираните в долари активи в Съединени американски щати и е по-стръмна за европейските и японските активи, с помощта на рисковите награди по акциите.
 Morgan Stanley: Растежът ще продължи да се забавя
Morgan Stanley: Растежът ще продължи да се забавя

Започна забавянето на растящите акции, написа основният пълководец в Morgan Stanley Майкъл Уилсън

" Трябва да се означи, че предстоящата рентабилност на пазарите е изглеждала ниска и преди, само че тогава инверторите бяха бейлаутнати посредством политиките на количествени удобства на централните банки, които покачиха още повече цените на акциите ", показва Шийтс. " Но е значимо да помним, че тези покачили се цени просто изтеглиха още повече евентуални бъдещи вложения към сегашното. Това е ужасно за притежателите на акции през днешния ден, изключително за тези от тях, които приближават пенсия. Но е неприятно за всеки, който се пробва да икономисва, влага или да ръководи средствата си в бъдещето. "
 Morgan Stanley: Следващата ескалация сред Съединени американски щати и Китай вкарва света в криза
Morgan Stanley: Следващата ескалация сред Съединени американски щати и Китай вкарва света в криза

Ако Доналд Тръмп вкара 25% мита върху вноса от $300 милиарда, а не 10%

Той показва, че съгласно банката цената на политиките на количествените удобства е изкуствено занижена и изтеглянето на от ден на ден вложения към сегашното е доста значим фактор. " Това не е безвъзмезден обяд ", написа експертът. Той откроява три области, в които тя удря пазарите:
Първо, като потиска платежоспособността на застрахователните и пенсионните фондове, иронично, ниските лихвени проценти може да намаляват способността им за вдишване на опасности и вложение в някои категории скъпи книжа; Второ, вложителите, които могат да избягат от кривата на риска, с помощта на ниската рентабилност на обществения дълг и пазарите за облигации, насочват от ден на ден средства към неликвидни елементи на пазара; Трето, понижаването на доходността усилва склонността да се икономисват повече средства, с цел да се реализира съответен размер на средствата в пенсионните фондове, което може да е една от аргументите склонността към икономисване на развитите пазари да остава прекалено висока.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР